Går du i studietankar och vill försäkra dig om att du väljer ett jobb som kommer generera i hög lön och har kort studietid? Här är några förslag på korta utbildningar att överväga för en lysande karriär med bra framtidsutsikter! 

 

1. Systemutvecklare

Genomsnittlig månadslön: 46 000 kr.

Det finns en rad olika YH-utbildningar under 2 år för den som är intresserad av data och att utveckla IT-system. Framtidsutsikterna spås vara bra och det anses även vara ett av de jobben med minst konkurrens under 2024. Efterfrågan på experter inom IT är enorm. Varför inte plugga i Australien, England eller på Nya Zeeland?

Kolla in utbudet av skolor här för IT och computer science här.

2. Key Account Manager

Genomsnittlig månadslön: 40 000 kr.

Tycker du om högt tempo och drivs av resultat? Då kan säljyrket vara något för dig. Skapa affärsmässiga relationer och ha hand om företagets nyckelkunder. Efterfrågan på säljare med hög kompetens är väldigt eftertraktat. Se till att sticka ut ur mängden med en bra utbildning som inte tar dig mer än 2 år. Varför inte spetsa dina kunskaper och se till att sticka ut med ditt cv med en utbildning utomlands.

Spetsa dina kunskaper på någon av våra skolor med inriktning business

3. Spelutvecklare

Genomsnittlig månadslön: 45 900 kr.

Är du intresserad av spel, design och grafik? Detta yrke är för den som vill fördjupa sig i sin passion för spel. Du kan bli spelutvecklare på under 2,5 år. Dataspelsbranschen är kraftigt växande och kommer eftersöka kunnig personal framöver. IT-skolan Academy of Information Technology i Sydney och Melbourne erbjuder den senaste tekniken inom virtual reality och motion graphics!

Kolla in Academy of Information Technology

4. Mäklare

Genomsnittlig månadslön: 41 800 kr.

Vill du vara chef över dig själv och inte ha något tak på hur mycket pengar du kan tjäna? Mäklarbranschen tilltalar den som är tävlingsinriktad och tycker om mötet med människor. Du kan utbilda dig till mäklare på under 2 år. Varför inte ta ett certifikat i USA på 9 månader? Du kan nämligen läsa ett certificate program vid UCLA extension. Efter avslutad utbildning så har du möjlighet att ansöka om ett OPT-visum som ger dig möjlighet att stanna kvar och arbeta i USA ett år efter avslutade studier.

Läs mer om UCLA extension här

5. Redovisningsekonom

Genomsnittlig månadslön: 48 800 kr.

Har du studerat ekonomi på gymnasiet och tycker om ordning och reda? Studera Accounting för att få en bred grund att stå på. Du kan t.ex. jobba med ett företags redovisning eller varför inte bli konsult? Konkurrensen inom branschen förutspås vara liten framöver. På ett av de främsta universiteten i USA – UW Madison kan du läsa Accounting. Kolla in det fulla utbudet av skolor vi erbjuder inom ämnet nedan.

Skolor som erbjuder kurser inom Accounting

6. Marknadsanalytiker

Genomsnittlig månadslön: 48 800 kr.

Med en mer och mer digitaliserad värld så behövs det kompetenta analytiker som ständigt håller sig uppdaterade om marknaden. Tycker du om att göra prognoser för framtida trender och tolka data så är detta jobbet för dig. Du får driva projekt och jobba med affärsutveckling. Vi har ett stort utbud av skolor som erbjuder utbildningar inom media och kommunikation.

Spetsa dina kunskaper inom media och communication här.

7. Social media manager

Genomsnittlig månadslön: 44 700 kr.

Tycker du om att jobba kreativt och skapa content? Det här jobbet är för dig som vill hjälpa företag att nå ut på sina digitala plattformar. Fler och fler företag syns på nätet och behöver hjälp med sin marknadsföring online. På UCLA Extension kan du exempelvis läsa ett certifikat som heter marketing med concentration i social media och web analytics.

Kolla in University of California Los Angeles här

8. Löneadministratör

Genomsnittlig månadslön: 44 900 kr.

Som löneadministratör har du hand om personalfrågor på ett företag samtidigt som du jobbar med löneutbetalningar. Om du har god människokännedom och har lätt för siffror så borde du kolla in våra utbildningar inom ekonomi på diverse skolor. Det råder även här brist på utbildad personal.

För utbildningar med inrikting på economics kolla här

9. UX Designer

Genomsnittlig månadslön: 40-50 000 kr.

Ingen har väll missat den stora efterfrågan på UX designers? UX står för User Experience. Du är i princip mellanhanden mellan teknologin och det mänskliga behovet av en produkt eller tjänst. Du får bland annat jobba med att utveckla produkter och med att designa appar. Om du är serviceinriktad och noggrann så är detta ett yrke du borde överväga att syssla med i framtiden! Låter detta spännande?

Kika in dessa skolor för mer information om It och Computer science

10. Inköpare

Genomsnittlig månadslön: 44 300 kr.

Tycker du om handels och service men vill veta vad som ligger bakom de strategier som behövs för inköp av varor och tjänster? Det finns alltid ett behov att duktiga inköpare. Du kan efter avslutad utbildning jobba som logistiker, upphandlare eller projektledare inom området. Varför inte studera i USA eller på Nya Zeeland?

Kolla in våra logistics och supply chain management utbildningar

 

Är du nyfiken på någon av dessa utbildningar?

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt i utbildningsdjungeln!

Karolina Finskas

Marknadspraktikant