Få en studieupplevelse utöver det vanliga i charmiga Florens

Under våren 2018 besökte Blueberry ett flertal skolor i Italien. Något som är särskilt minnesvärt är besöket på skolan Istituto Loreno de’ Medici (LdM) – en välkänd art- och designskola belägen i mitt i centrala Florens! LdM har ett flertal campus som är belägna inom gångavstånd från varandra i byggnader av historisk och unik karaktär. Det är föga förvånande att designstudenter finner mycket inspiration här!

Florens – en Italiensk pärla

Studera i Florens i Italien på blueberry.nu

Florens är en omtalad stad och älskad av såväl Italienare som av semesterfirare från världens alla hörn. Med sitt läge i Toscanas kulturlandskap bjuder staden på fantastiska historiska byggnader och inspiration från Renässansen. Här finns mängder av sevärdheter att upptäcka, ex. katedralen Santa Maria del Fiore som på bilden här ovan.  Du finner fantastiska omgivningar var du än är och det tar vanligen inte mer än 20 minuter att ta sig till fots mellan olika stopp. Ett tips när du utforskar Florens är att utgå från torget Piazza del Duomo där denna fina katedral är belägen!

Internationellt erkänd konst- och designskola

Istituto Lorenzo de’ Medici har campus i centrala Florens i byggnader som (såklart) ligger med gångavstånd mellan varandra. Skolans aula är en tidigare kyrklokal (bilden till höger) och ger ett riktigt mäktigt intryck. Konstlektionerna hålls i lokaler med högt i tak och även utanför skolans dörrar får du härliga intryck som säkerligen boostar din kreativitet! LdM har funnits i över 30 år och sedan starten har de gjort sig internationellt erkända, främst inom art- och design. Skolan erbjuder designstudier inom bl.a. Fashion Design, Fine Arts, Graphic Arts, Jewellery Design, Interior Design och Furniture Design, men även kurser inom många andra spännande ämnesområden.

Studentföreningar och organisationer

Målvakt fotbollsspelare

Gillar du att spela fotboll? Eller kanske är matlagning mer din grej? LdM har ett flertal olika föreningar och organisationer som du som student kan gå med i. Oavsett vad du är intresserad av finns det säkert någon organisation som matchar dina intressen och där du kan hitta likasinnade vänner!

Praktiska & kreativa utbildningar

studera design, måla, konst, fashion, italien, Istituto Lorenzo de’ Medici, plugga utomlands på Istituto Lorenzo de’ Medici i Italien

På LdM kan du studera ex. Fashion Photography, Introduction to Marketing, Human Rights, Introduction to Jazz Dance, eller Wine Business and Marketing och då har vi bara nämnt ett fåtal av alla spännande kurser du kan välja mellan. Här får du praktisk utbildning av erfarna lärare och rätt kunskap för att ta dig vidare ut i arbetslivet. En tidigare student säger följande om utbildningen:

Jag är oerhört nöjd! Kurserna är kompakta och innehållsrika, lärarna väldigt kunniga och lokalerna väldigt fina. Sen är ju såklart Florens som stad oerhört fin inspiration under studierna.

Förbättra både engelska och italienska språket samtidigt

Konversation mellan man och kvinna, Italien

All undervisning på LdM ges på engelska och i all utbildning ingår även en kurs i italienska. Perfekt för dig som verkligen vill uppleva Italien ur en invånares perspektiv och även få addera ett extra språk till ditt CV eller förbättra dina nuvarande språkkunskaper!

Inte att förglömma – det Italienska köket

Oavsett vad för typ av mat du gillar finns det säkerligen något som faller dig i smaken i det italienska köket och i Florens spännande restaurangvärld! Här finns bra råvaror och en mångårig imponerande kokkonsttradition.

Matlagning – The Italian Way of life

Reastaurangskola LdM

Om du är vill utöka dina egna kokkunskaper the italian way of life kan du studera Italian Gastronomy eller Balance in Nutrition på LdM och du får då studera i ett toppmodernt kök som ligger i Mercato Centrale – en historisk matmarknad i San Lorenzo området. Här får du som matälskare möjlighet att upptäcka fantastiska italienska råvaror och inte minst chans att äta riktigt bra mat under hela din studietid! Kan det bli bättre?

Vill du veta mer om Istituto Lorenzo de’ Medici? Eller har har du frågor till oss på Blueberry – kontakta oss!

 

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig