”Mina förväntningarna var enormt höga på BDC och mitt första intrycket var en stark wow-feeling”

Alison kommer från Stockholm och är 21 år, hon är utbildad kock och har arbetat på flera av Stockholms kända krogar med gastronomisk matlagning. Men dans har alltid varit en viktig del av hennes liv och hon började ta danslektioner redan vid två års ålder! När möjligheten för henne att studera utomlands tog hon tillvara på den direkt och med Blueberrys hjälp begav hon sig till NYC för att studera dans på Broadway Dance Center (BDC)!


Varför valde du att studera utomlands?

Jag ville utveckla mina danskunskaper till en högre kvalificerad nivå och Broadway Dance Center uppfyllde mina krav. Det har alltid varit en dröm att studera utomlands. När jag var 18 år var jag i New York och älskade staden och atmosfären och hade en dröm att komma tillbaka!
Jag läser ISVP (International Student VIsa Program) på Broadway Dance Center i New York City under 6 månader. Mitt fokus inom dans är hiphop och street jazz men jag har även lagt till salsa, balett, tap dance & theather dance för att utöka min dansrepetoar. Jag har varit här i 2,5 månad och är tacksam varje dag över detta beslut! Helt fantastiskt och jag utvecklas varje dag inom dansen! Min favorit dansstil är inom kategorin ”street styles ” vilket är hiphop, street jazz, jazzfunk , locking & waaking. Lärarna är outstanding! Mina förväntningarna var enormt höga på BDC och mitt första intrycket var en stark wow-feeling! Musiken, alla dessa dansare samt fantastiska danslokaler helt otroligt! Fick ett mycket fint välkomnande av personal och atmosfären var ”on top”.

 

Hur ser en vanlig skoldag ut för dig?

Jag börjar dagen kl. 08:00 med en skål med gröt och kaffe. Gör mig redo och beger mig sen till skolan vilket är 15 min gångavstånd och njuter av New Yorks vackra skyskrapor! Jag har 3 dansklasser per dag och det är tuffa, intensiva men mycket lärorika danspass. Ofta brukar jag även studera andra danslektioner. Jag har lärt känna fantastiska människor från hela världen och fått många nya kompisar på Broadway Dance Center. Ofta äter vi lunch i Bryant Park och planerar vad vi ska göra på kvällen tillsammans. New York City har alltid något att erbjuda!

 

Vad tycker du om att bo i New York City?

Jag älskar New York City med dess puls av liv & rörelse.” The city that never sleeps”. Möjligheten att dansa i denna stad är magiskt och ofattbart!
Jag bor vid Chelsea District i ett ”dance dorm” dvs studentkorridor där alla dansare från BDC bor vilket är en stor fördel. Det är liv och rörelse och man behöver aldrig vara ensam! Jag delar rum med en annan svensk tjej och det fungerar mycket bra. Vi har en egen kokvrå och delar sedan dusch och toalett med de andra i korridoren. När jag sökte bonde i New York vände jag mig till Broadway Dance Center och genom en kontaktperson ordnades bostaden smidigt.

 

Vad brukar du göra på fritiden?

På helger älskar jag att utforska New Yorks olika s.k ”district ”tillsammans med mina kompisar. Det finns alltid något event att gå på, allt från konserter, sportevent på Madison Square garden, nöjesfält på New Jersey eller Brooklyn etc. Hela tiden lär jag känna nya människor och min engelska blir allt mer flytande. Mitt intresse för att fotografera har växt under min tid här i New York vilket passar perfekt då staden är vacker! Jag har även börjat att boxas och tar regelbundet klasser för att utvecklas.

Finns det några platser som du rekommenderar att besöka?

Central Park speciellt att cykla i, Bryant Park , Flatiron Building, High Line, Brooklyn promenade, Rockefeller Plaza. Eller bara strosa omkring på Manhattan och njuta av atmosfären.

Har du några tips du vill dela med dig av?

Se till att ha en budget med pengar för mat, tvätt, nöjen, shopping uppdelat för det är mycket dyrt att leva i New York. Kom överens med din rumskompis om hushållsregler angående städning & diskning.

 

Varför vände du dig till Blueberry när du skulle studera utomlands?

Blueberry hade ett bredare utbud med dansskolor jämför med andra. När jag såg att Blueberry var kopplat till Broadway Dance Center som är en kvalificerad & rutinerade skola med många ”rewards” var valet självklart.

Har du några tips till andra som är intresserade av att åka utomlands och studera?

Studera utomlands är det bästa val jag gjort och något jag aldrig kommer att ångra. Man utvecklades enormt på många sätt bland annat genom att bli mer självständig, ta ansvar för ekonomi och planering samt söka upp nya människor och platser. Det är så viktigt att hela tiden ta initiativ och lämna sin ”comfort zone”. Jag njuter varje dag och det känns som att leva i en dröm som jag senare kan komma tillbaka till mentalt.

 

Vad har du för planer efter dina studier?

Kunna jobba som kock här i New York samtidigt som jag fortsätter att ta dansklasser på Broadway Dance Center. Alternativ två är att fortsätta jobba som kock i Sverige ett tag för att sedan åka till Australien och upptäcka en ny världsdel.

 

Vill du också dansa på Broadway Dance Center i New York? Påbörja din ansökan idag!
Funderar du på hur du ska få dina drömmar att bli verklighet? Blueberry hjälper dig hela vägen med dina utlandsstudier!

 

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator