Queensland och QUT har mycket att erbjuda studenter!

Vad är det som gör college och universitet i Queensland så lockande för internationella studenter? Här finns vita stränder, klarblått vatten, palmer och grönska. Sedan finns det även många universitet som håller hög standard gentemot resten av världen. Ett av dem är Queensland University of Technology! QUT ligger i Queenslands delstatshuvudstad Brisbane, så varför ska just det bli din nästa studieort?

QUT Business School

Queensland University of Technology är kända för att ha ett gott rykte om sin Business School. QUT har fått flera fina utmärkelser och var det första universitetet i Australien som fick en Triple crown accreditation, vilket gör att de tillhör den 1% av Business Schools över hela världen som fått denna utmärkelse. Ska du studera inom Business är detta ett fantastiskt val för dig, du har både ett stort kursutbud och det blir en extra fin merit på ditt CV inför din framtida karriär. Du kan läsa mer här om QUTs Triple crown accreditation-utmärkelse.

Billiga kursavgifter i Australien

Att prata om vad det kostar att studera på universitet utomlands är inte det roligaste ämnet av allt annat man kan tänkas prata om inom området, men det är dock en stor och viktig del som inte får glömmas bort! QUT tillhör inte de absolut billigaste alternativen, men deras kursavgifter ligger ändå på en ganska låg nivå. Ska du göra en eller två terminer av fristående kurser på QUT kan du finansiera i princip hela kursavgiften med hjälp av CSN-lån. Det är ett stort plus för plånboken!

studera utomlands i Australien på QUT, Queensland University of Technology,
Support för internationella studenter

Att åka iväg till Australien för att studera är ett stort steg och att vara så långt hemifrån kan kännas skrämmande. Dags att stå på egna ben! Som tur är har QUT ett fantastiskt stöd att ge sina internationella studenter, de kan hjälpa till och stötta dig med det mesta. Har du svårt att hänga med på lektionerna eller att veta hur du ska planera din studietid? Då finns Student Learning Advisors där för dig. Behöver du råd inför din väntande karriär? Vänd dig till QUTs Career Counsellors. Vill du på ett enkelt sätt lära känna massor av fler vänner och utöka ditt kontaktnät? Få hjälp att gå med i en studentklubb eller delta i någon av de många aktiviteter som QUT erbjuder. Känner du dig lite vilsen och inte vet vart du ska vända dig så finns QUTs Student support där för att hjälpa dig. Här kan du se mer vad de kan hjälpa dig med.

studera utomlands i australien, studera på queensland university of technology, qut, ansök via blueberry.nu

Praktiskt lärande för erfarenhet

När du ska ut i arbetslivet är det många arbetsgivare som efterfrågar erfarenhet. Något som kan vara svårt att ha samlat på sig när man är nyexaminerad, men QUT gör vad de kan för att du ska få praktisk erfarenhet inom området du studerar. De har nära anknytning till arbetslivet och du kommer edan från start få hands-on undervisning, delta i workshops och ha tillgång till skolans laboratorium samt få möjlighet till praktik under utbildningen.

Springa, simma, dansa, sparka och kasta

Gillar du sport och träning? En aktiv livsstil? Då passar Brisbane och Australien dig perfekt! På QUT kan du gå med i ett lag och utöva din nya favoritsport, eller fortsätta inom något du redan är duktig på, det finns flera olika nivåer att träna på. Du hittar sporter som basket, baseball, hockey, rodd, cricket, tennis, rugby och mycket mer. De har även ett stort gym och pool, för den som inte vill ägna sig åt en lagsport.

En klubb för alla

Att gå med i en klubb är ett perfekt sätt att träffa nya människor som dessutom är intresserade av samma saker som du är! På QUT finns över 150 olika klubbar så du kommer garanterat att hitta något som passar dig! Du hittar klubbar inom Music, Sport, Social Justice och mycket mer.

Soliga Brisbane i Queensland

Vi får inte glömma att Queensland University of Technology ligger i en helt fantastiskt härlig stad – Brisbane. Det är huvudstaden i Queensland och en stad som är känd för att ha sol större delen av året. Här är det trevligt att bo – lätt att ta sig runt, prisvärda studentboenden, multikulturellt och nära till både Sunshine Coast och Gold Coast! Det blir inte mycket bättre än så!

Vill du veta mer om QUT? Eller påbörja en ansökan till Queensland University of Technology? Blueberry hjälper dig hela vägen!

Jennifer Lindholm

Previous Senior Area Manager