HPU skapar en stabil grund för internationella studenter

Hawaii Pacific University ligger i statens huvudstad Honolulu på ön O’ahu. Det här är verkligen ett personligt och familjärt universitet där Blueberrystudenter brukar trivas som fisken i vattnet. Men vad är det som gör att man trivs och vad är det som gör att man stannar? Enligt oss finns det många saker som styr vart man vill studera och nedan ger vi dig några av orsakerna till just HPUs popularitet..

Stipendium och rabatt på kursavgiften

Som Blueberrystudent har du möjlighet att få stipendium för dina framtida studier vid Hawaii Pacific University. Utbildningarna är prisvärda och du blir garanterad dina kurser innan du är på plats, vilket är relativt sällsynt på universitet i USA. Vi har många positiva Blueberrystudenter som har studerat en Master Degree på HPU och kommit tillbaka solbrända och redo för arbetslivet.

Studera utomlands och lär känna massa nya vänner. Bland annat erbjuder HPU stipendium vilket gör det billigare för Blueberry studenter.

Professorer och lärare drar till värmen de med

Efter en lång karriär inom forskning och utbildning är det många lärare, professorer och doktorander som väljer att flytta från världsledande universitet till Hawaii Pacific University för att möjligheten att bo på Hawaii lockar. På HPU har flertalet professorer och lärare tidigare genomfört sin egen utbildning och forskning på universitet som Harvard och Yale men därefter har de flyttat till HPU för att må bättre men fortsätta med det de älskar. Forskningen och lärandet!

studera på Hawaii Pacific University, USA, Hawaii, class room

O’ahu likt Maui fast lite mindre

Här möts du av fantastiska naturupplevelser, strålande väder och mängder av aktiviteter att göra utomhus. Här finns även några av världens bästa surfställen, vilket styrks av lokalbefolkningen då det var just här som surfingen en gång uppfanns.

Prova på massa olika naturaktiviteter på HPU, bland annat paddel boarding.

Storstaden Honolulu

Även fast O’ahu är en källa fylld av naturupplevelser behöver storstadspersoner inte känna sig oroliga. Honolulu är en vibrerande stad med mängder av restauranger, barer och shopping.

studera utomlands i tropiska hawaii pacific university

Hawaii Pacific University

HPU ä ett privat, icke-vinstdrivande universitet med cirka 5000 studenter. Universitetet har studenter från Hawaii och alla USA’s 50 delstater samt internationella studenter från 65 av världens länder. Här har du alltså möjligheten att träffa massor nya vänner från världens alla hörn och knyta viktiga kontakter för framtiden.

studera utomlands i USA, Hawaii Pacific University

Campus all over town

Hawaii Pacific University har tre stora campusområden, Downtown Honolulu, The Hawaii Loa Campus och Oceanic Institute. Du kan enkelt ta dig mellan de olika campusen antigen genom att cykla eller gå men för den som har lite mindre tid erbjuder HPU även en Shuttle Service för att det ska bli mycket enkelt att ta sig från ett område till ett annat.

hamnen i hawaii pacific

On eller Off campus boende?

En stor fråga när man ska studera och leva utomlands är var man ska bo någonstans. Hawaii Pacific University har möjligheten att erbjuda boende till sina studenter vilket gör att din jakt efter boende blir enklare, smidigare och snabbare då du kan få hjälp av universitetet för att hitta ett boende som passar just dig.

studera utomlands i USA, Hawaii Pacific University, studentboende, on campus, off campus,Är du intresserad av att studera utomlands och känner att Hawaii är din nästa plats att kalla hemma? Ansök till HPU på direkten!

Som alltid finns Blueberry här för dig hela vägen och svarar på alla dina frågor och funderingar kostnadsfritt.

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator