Daniel lyckades uppnå en strålande karriär i Australien tack vare sin utbildning och sina kontakter genom skolan!

”Perth är enligt mig världens bästa stad och jag hade inte ens en tanke på att åka hem. Hela västkusten är fantastisk och staden Perth bara växer och växer. Att studera i Australien var verkligen mitt livs bästa beslut och jag uppmanar alla till att testa!”

Bilden nedan är den obligatoriska ”Första dagen på ECU”-bilden, som Daniel själv uttrycker det. Tydligen är det en tradition för studenter att ta en bild vid den häftiga ingången på sin första dag.


Perth är staden som har hela 3000 soltimmar per år, fantastiska vita stränder och ett stort utbud av nöjen, kultur och restauranger. Den numera examinerade studenten Daniel spenderade 4 år här, på universitetet Edith Cowan University. Mellan år 2014 till 2018 och bodde Daniel på campus i ECU Village, något han också tipsar om; att bo på campus och ha nära till både skolan och kompisarna. Daniels huvudsysselsättning under tiden på ECU var studierna och programmet Event, Sport and Recreation Management, men trots studierna fanns tid över till att bland annat spela fotboll i universitetslaget.


I Australien finns stora jobbmöjligheter för studenter och Daniel lyckades få anställning på skolan år 2015, efter cirka ett års studier. Genom en praktikplats förra året fick han jobb som fotbollstränare på HBF Arena för företaget Venues West, som är den ledande leverantören av arenor för olika tävlingar och evenemang i Perth.


Daniel var även en av grundarna till ECU Jets Sports Club, här är bild tagen med futsal laget deras första match.


”Efter examen har jag klättrat i organisationen och är numera Venue Supervisor och därmed ansvarig för alla bokningar och andra anställda”

Daniel beskriver den praktiska erfarenheten från utbildningen som väldigt givande och relevant. Han skaffade sig kontakter till följd av utbildningen och gavs därmed en åtråvärd anställning som Supervisor.


Gör som Daniel och skaffa dig en utbildning utomlands som skapar många karriärmöjligheter och en spännande ljus framtid. Vem vet, du kanske också blir lika fäst vid Australien som Daniel och flyttar dit för alltid? Vita stränder och 3000 soltimmar per år är svårt att tacka nej till!

Ia Dillner

Tidigare Praktikant