”Det bästa av två världar!”

Blueberry är alltid intresserade av att veta vad våra Blueberrystudenter gör efter sina studier utomlands, här senast pratade vi med Martina Meyner. Hon gjorde sin Bachelor i Digital Design på Academy of Information Technology i Sydney, Australien. Efter sin examen valde hon att stanna kvar och arbeta i Sydney. Här berättar hon om sin studietid och ger värdefulla tips till dig som är intresserad av en karriär inom media, IT eller design.

Hej Martina! Berätta gärna lite om dig själv och din bakgrund?

Martina Meyner heter jag och är numera 31 år gammal och jag gjorde min BA i Digital Design på AIT i Sydney. Jag var 28 år när jag bestämde mig for att byta karriär. Jag var Account Manager på ett rekryteringsföretag 4 år innan jag beslutade mig för att börja studera det jag alltid varit väldigt intresserad av – Design och på den vägen är det.

Blueberrystudenten Martina, AIT Alumni, Sydney, Australien, ansök via blueberry.nu, AIT

Vilket var ditt första jobb efter examen?

Junior Designer (mest digital) på en Experience Agency som heter Geometry. Jag är fortfarande kvar på Geoemtry och trivs väldigt bra! Har varit har i 13 månader och är nu fastanställd!

Vilka var de viktigaste kunskaperna som du fick från dina studier på AIT som du har tagit med dig till arbetslivet?

De absolut viktigaste att kunna är Design Principles, för att kunna skapa bästa möjliga layout. Sen även Adobe programmen, jag jobbar dagligen i Photoshop, Indesign samt Illustrator.

Blueberrystudenten Martina, AIT Alumni, Sydney, Australien, ansök via blueberry.nu, AIT

Berätta lite om din studietid på AIT?

Jag trivdes bra på AIT! Jag studerade heltid (4 kurser samtidigt) och jag spenderade mycket tid i skolan. Mitt sista år var jag där varje veckodag mellan 9-17. Jag jobbade både med skolprojekt samt vissa frilansprojekt. Lärarna fanns alltid där och hjälpte alltid till om du frågade. Både for skolprojekt samt projekt utanför skolan, vilket var jättebra!

Vad var det bästa med att studera på just AIT?

Jag upplevde AIT vara en mindre skola jämfört med många andra skolor. Detta gjorde att man fick mycket tid och hjälp från lärarna samt en bra och nära relation med de flesta lärarna. På AIT hade vi möjlighet att ha praktik under studietiden. Jag hittade en egen praktikplats på Leo Burnett i Sydney för att få arbetserfarenhet tillsammans med mina studier.

Blueberrystudenten Martina, AIT Alumni, Sydney, Australien, ansök via blueberry.nu, AIT

Vad tycker du om Sydney som stad att bo i?

Sydney är, enligt mig, en stad som har allt. Det är en storstad med puls och hög energi, samtidigt som du enkelt kan ta dig ut till havet. Det bästa av två världar.

Har du några råd att ge till en befintlig eller blivande AIT student?

Mitt första råd är att lägga ner tid på att lära dig Adobe programmen. Detta är något du högst troligt kommer använda varje dag om du vill jobba som designer. Ju bättre du kan navigera dig i programmen, desto lättare kommer det vara att komma in i det första jobbet efter examen och utvecklingskurvan kommer antagligen vara snabbare. Jag skulle även råda att börja med frilans så fort du kan! Det finns många sätt att få frilansjobb på i Australien. Det finns hemsidor där du kan registrera dig och lärarna på AIT kan också hjälpa till om du lyfter frågan med dem och berättar om dina planer. Var ambitiös och våga visa det!

Blueberrystudenten Martina, AIT Alumni, Sydney, Australien, ansök via blueberry.nu, AIT

Hur ser planerna ut i framtiden? Blir du kvar i Australien?

Jag trivs väldigt bra för tillfället och har lovat mig själv att göra detta så länge jag tycker det känns roligt och så länge jag trivs i Sydney. Jag känner mig lyckligt lottad att jag kan säga att jag har två hem jag trivs väldigt bra i – Sverige och nu även Sydney!

Är du intresserad av en karriär som designer?  Läs mer om AIT eller ansök till AIT idag! Har du några frågor så finns Blueberry här för att hjälpa dig.

Här kan du även kolla in Martinas portfolio

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig