Hannah läste film och TV-produktion på JMC Academy i Sydney

Under 2017 läste Hannah Erlandsson film och TV-produktion på JMC Academy, en skola som erbjuder förstklassiga utbildningar inom musik, film/TV och digital design. Vi slog oss ned med Hannah för att få reda på lite mer om hennes tid på JMC Academy i Australien.

Varför valde du att studera på JMC Academy?
Jag läste på om det olika skolorna i Sydney. Jag hade en vän som gick på JMC Academy som rekommendera skolan. Jag gillade utbudet av kurser och skolans filosofi.

Vad läste du för kurser? Hade du någon favorit?
Jag läste Film och Tv produktion där in gick kurser som bland annat Production, Screenwriting, Camera and lighting, Sound and Audio, Documentary, Producing, Editing ect. Mitt favorit ämne var Screenwriting. Jag gillar att skriva manus, skapa karaktärer och händelser för film/tv.

Hur skulle du beskriva skolan?
Det är en skola som ger dig mkt verktyg för att lyckas och hjälper dig nå ditt drömyrke men det är självständighet och eget ansvar som gäller för dina studier. Vilket jag gillar då kan jag planera och lägga upp mina studier som de passar för den kommande veckan.

Hur är Sydney som stad att bo i?
Sydney är en underbar stad att bo i. Enkelt att hitta runt, trevlig människor och det finns något för alla. Stränder, parker, mysiga caféer, shopping center, busy bubbliga city centrum, nattklubbar eller lugna förorter med skön pubar.

Vart bodde du och hur gjorde du för att hitta boende?
Jag backpackra runt Australien året innan och träffa min pojkvän. Jag hade tur, när jag börja plugga flytta jag in i hans lägenheter.
Jag har flera svenska kompisar som pluggar här nere och de hitta lätt boende via Facebook gruppen ”Svenska i Sydney” eller sidan gumtree. Den är som svenska blocket. Ett tips är att fixa boende när man är på plats mkt lättare att hitta boende när man är här än hemifrån Sverige.

Bodde du själv eller med andra? Bodde du med svenskar eller andra nationaliteter?
Jag bor med min pojkvän som är från Nya Zeeland.

Är det stor skillnad på att studera i Australien jämfört med Sverige?
Det finns mkt support i den Australienska skolan för hjälpa dig nå succés. Tutor, extra lektioner, hur man skriver essay på rätt sätt och hur man formulerar sig, hur man planerar sitt arbeta och hantera stress.

Hur såg en vanlig skoldag ut för dig?
Jag tog bussen till skolan, möte upp mina klasskompisar i lounge arean. Prata igenom dagen och kommande lektion. Jag hade tex Camera and Lightning klass. Lektionen bestod av föreläsning av läraren, grupp diskuterande och lösa någon uppgift. Jag åt lunch med någon från klassen på ett när liggande café med billiga student priser. Sen hade jag em klass Editing, då arbetar vi självständig i en data salen med våra projekt. Vi bryter för en kort fika rast då bruka jag köpa en kopp kaffe och sen var det bara en timma kvar. Skoldagarna gick otroligt fort.

Vad gjorde du på fritiden?
Jag älskar att vara på stranden, köpa en fräsch juice ta en promenera men en vän längst någon av the coastal walks. Otroligt coola walks längst kusterna.
Eller njuta av en kopp kaffe på något av de mysiga kaféerna.

Vilka platser är ett absolut måste att besöka i närheten?
Ta färjan över till Manly. Härligt surf vibe där.
Ta färjan till Watson Bay, otroligt fin utsikt att njuta av en drink när solen går ner. Besöka rooftopen på Coogee Pavillion.
Hyra en bil och köra ner en timma söder om Sydney till figure 8 pools.

Vad är ditt bästa minne från din vistelse?
Vår sista dag av filmat vårt dokumentär film. Vi fick till de sista scenerna. Solen började gå ner. En klasskompis köpte pizza och cola. Vi applådera och äntligen efter veckor av filmat var vi klara. Vi skåla med cola, delade en pizza och kollade på solnedgången från kullen där vi filmat.

Vad var den största överraskningen under din vistelse?
Alla är så chillar och spontana här.
Man utvecklas så mkt som person och kommer in i en annan anda.

Var det något som inte var som du hade tänkt dig?
Inget vad jag kan minnas. Jag tror på att ha ett öppet sinne och göra det bästa av situationen. Allt löser sig.

Hur kom det sig att du vände dig Blueberry när du skulle studera utomlands?
Min kompis studera i USA och ansökte via Blueberry. Han rekommendera Blueberry.

Har du några tips till andra som är sugna på att studera utomlands?
Våga ta steget. Det är något som du kommer minnas hela livet och något som kommer göra sig starkare och öppna upp nya dörrar för framtiden.

Vad gör du nu efter dina studier?
Jag och min pojkvän reser just nu runt i Nya Zeeland. Vi flyttar till England i Januari.


Vill du studera musik, film/TV eller kanske Digital Design? Då är JMC Academy den perfekta skolan för dig. 

Läs mer om JMC Academy

Anton Berner

Previous Marketing Manager