Tech Music School har nu blivit en del av fantastiska BIMM!


BIMM som står för British & Irish Modern Music Institute finns inte bara i London, utan nu kan ni även söka med vår hjälp till Brighton, Manchester, Bristol och Dublin.

När BIMM besökte oss så hade de med dig bandet Glass City Vice, killarna träffades under studietiden i Brighton och turnerar nu en hel del i England. De har även spelat på Sonisphere festivalen på deras hemmaplan i år. De gymnasieelever som vi träffade hade nog inte räknat med att bli förförda av Glass City Vice alternativa pop/rock melodier under skoltid!

Besök på IT Gymnasiet i Uppsala.
Besök på IT Gymnasiet i Uppsala.

Vill man utvecklas som musiker och få de färdigheter som behövs för att kunna få ut som mycket som möjligt inom branschen so är BIMM ett riktigt bra alternativ. Skolan lägger en stor vikt på att lära studenterna alla de viktiga komponenterna inom musikindustrin, en business där det ska gå att försörja sig på. Skolan hjälper även eleverna att ”synas” De arrangerar årligen slutkonserter där musikscouter håller ett fast öga på. Detta är även ett bra tillfälle att knyta kontakter på, precis som killarna från Glass City Vice gjorde.

Skolan är inte bara till för de som vill stå i rampljuset, utan har du ett intresse för att skriva låtar/producera eller är du vänskapskretsens eventkoordinator och drömmer om att jobba inom musikbranschen som t.ex. band manager, festival arrangerare, inom PR/promotions då är Music Business något för dig!

Jag har själv bott i London i ett halvt decennium så har ni frågor om livet där eller vill veta mer om BIMM så ring kontoret på tlf: 08 442 67 60 eller maila alicia@blueberry.nu

Vi hjälper dig gratis med ansökan till alla våra universitet!

Konsert på Rytmus i Norrköping.
Konsert på Rytmus i Norrköping.
Alicia Muchowicz