Studera utomlands Manchester i England på blueberry.nu

Studera i Manchester

Studera utomlands i Manchester

Välkommen till en musikstad i världsklass! Manchester i England har en livlig musikscen som inspireras av alla kända band som kommer härifrån. Några exempel är Oasis, The Smiths (med Morrissey) Stone Roses, Joy Division, Chemical Brothers och Take That (med Robbie Williams). Nästan varje kväll går det att hitta livemusik och konserter för dig som är musikintresserad. Studerar du på prestigefyllda musikhögskolan BIMM i Manchester via Blueberry så är det med andra ord en helt perfekt miljö!

I Manchester vimlar det av traditionella brittiska pubar med stort utbud av lokalt bryggd öl. Staden har även en välkänd klubbkultur. Det är inte konstigt att studenter trivs här! Den gamla industristaden som en gång var Englands självklara textilhuvudstad har nu blivit en av Englands största studentstäder och det bor över 2,5 miljoner människor i och runt Manchester. Museer och gamla byggnader blandas charmigt ihop med moderna byggnader och det märks att Manchester växer. Shoppingen i Manchester är dessutom riktigt bra! Du hittar både exklusiva butiker och budgetkedjor, allt till lägre priser än i till exempel London.

Det du troligen känner igen Manchester från sen tidigare är fotbollen. Fotbollen finns överallt i Manchester och stämningen är påtaglig. I staden spelar båda ärkerivalerna Manchester United och Manchester City. Manchester United är en legendarisk klubb och en av de mest framgångsrika i världen. De har flest titlar av alla i Premier League och har dessutom vunnit prestigeturneringen Champions League 3 gånger. Hemmaarenan Old Trafford har rum för 75,000 åskådare och är en sevärdhet i sig. Under din studietid får du inte missa att se en match här på ”The Theatre of Dreams”.

Manchester City är även det en klassisk klubb som på senare år blivit mer framgångsrik och vunnit ligan flera gånger. Laget spelar på Etihad Stadium med plats för 55,000 åskådare.

Varför inte ta chansen att se båda lagen i ett stekhett Manchesterderby? Traditionellt har också Manchester United en mycket stark rivalitet med Liverpool FC och ett möte mellan dem kan vi varmt rekommendera.

Kan du inte få nog av fotboll har du väldigt nära från Manchester till klassiska fotbollsstäder som Liverpool, Leeds, Sheffield, Stoke och Nottingham.

College & Universitet

Studera i Manchester - Blueberrys utbud av skolor