Varför studera IT och media på just Academy of Information Technology?

Har du funderat på vad som krävs för att kunna arbeta med spelutveckling eller animerade filmer? Vill du utveckla dina media eller IT-kunskaper för att bli mer attraktiv för på arbetsmarknaden? Kanske har du drömt om att vidareutbilda dig inom ett framtidsyrke och öppna upp dörrar för möjligheten att arbeta på företag som Google, Apple, Disney, Pixar, Facebook eller Netflix? Då är en utbildning på Academy of Information Technology i Australien något för dig!

Ständigt i teknikens framkant

Kille studerar i datoral

AIT är en kreativ och inspirerande skola som ständigt ligger i teknikens framkant. Genom IT- och teknikintresserade lärare ger de sina studenter tidig insyn i vad som krävs i branschen, både genom teoretisk och praktisk kunskap. AIT lägger stort fokus på att ha ny utrustning och teknik som underlättar för deras studenter, de var exempelvis först i Australien med utrustning för att undervisa inom Motion Capture och Markerless Motion Capture. Studenterna ges även möjlighet att delta på föreläsningar med experter och framgångsrika personer inom branschen för att få veta mer om vad arbetslivet har att vänta.

Ledande kunskap inom framtidens yrken

Man hör ofta om teknikens under, exempelvis om internet som gick från att vara ”en fluga” till att bli en självklar del i människors vardag. Men allt detta kommer inte från fantasyböcker utan det växer fram från människor som är intresserade av att förbättra framtiden och utveckla nya tekniska lösningar. På AIT blir drömmar och idéer verklighet.

Praktiska utbildningar och lång erfarenhet i branschen

Studera utomlands i Australien, studera på AIT i Melbourne eller Sydney, plugga design, teknik, apputveckling, grafisk design, motion picture, animation, speldesign, arbetsverksama lärare, kontakter i branschen, relevanta utbildningar för framtiden

Lärarna på AIT har alla lång erfarenhet av att arbeta i branschen. Det gör att de kan ge relevant kunskap till studenterna om sådant som krävs för att lyckas i branschen. Alla utbildningar på AIT är praktiska för att förbereda studenterna för arbetslivet.

På AIT anordnas även med jämna mellanrum utställningar där studenterna får möjlighet att ställa ut och visa upp sina verk och skapelser för andra studenter att se. Ett väldigt bra sätt att utvecklas på och få material till sin portfolio.

Campus i storstäderna Sydney och Melbourne

Byggnad i Sydney

AIT har campus centralt beläget i Sydney i stadsdelen Ultimo. Området är populärt bland media- och reklambyråer vilket ger en kreativ atmosfär i hela stadsdelen. I Melbourne kan du studera i lika moderna och inspirerande miljöer som i Sydney med förstklassig utrustning och dessutom får du utsikt över stadens alla skyskrapor.

Plugga nära arbetsgivare

Studera utomlands i Australien, studera på AIT i Melbourne eller Sydney, plugga design, teknik, apputveckling, grafisk design, motion picture, animation, speldesign, nära kontakt med branschen, knyt kontakter och skapa nätverk

AIT har lagt fokus på att ha sina campus nära arbetslivet för att underlätta för studenterna att knyta värdefulla kontakter. Företag i branschen och professorer samarbetar för att skapa en relevant utbildning och öppna dörrar mellan studenter och företag för inspiration, nätverkande, gästföreläsningar eller arbetsuppgifter. Detta är mycket gynnsamt för studenterna när de ska ut i arbetslivet efter sina studier. Exempelvis arbetar en tidigare Blueberrystudent från AIT nu på den världskända marknadsföringsbyrån Geometry som Junior Designer och bor kvar i Australien.

Skolanda och studentföreningar

Grupparbete på AIT

På AIT är sammanhållningen mellan studenter en viktig del av utbildningen. Mycket av det arbete som görs i branschen görs i team, därför börjar man tidigt på AIT med att uppmuntra studenter att bli medlemmar i deras olika studentföreningar och nätverka med andra studenter.

Leva och bo i Australien!

Studera utomlands i Australien, studera på AIT i Melbourne eller Sydney, plugga design, teknik, apputveckling, grafisk design, motion picture, animation, speldesign, studera i Australien, ta del av äventyret som lockar miljontals

Vad kan man inte göra i Australien? Exempelvis kan du besöka huvudstaden Canberra, Kangaroo Island, Ayers Rock eller The Great Barrier Reef. För att inte tala om att surfa, umgås med Australiensare eller åka på spännande roadtrips. Australien är 7,5 miljoner kvadratmeter stort! Det är lika stort som Europa eller USA, tänk på allt fantastiskt man kan se och uppleva där.

Är du intresserad av att studera IT eller media på AIT? Du kan påbörja din ansökan redan idag! Eller kontakta oss så svarar vi på alla dina frågor.

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator