Man lär sig så mycket…från att uppträda till hur det är att vara i musikbranschen

Musikhögskolan BIMM är en av Europas största musikhögskolor och i Tyskland har de campus i storstäderna Berlin och Hamburg. Två städer som är perfekta för den kreativa musikälskaren. Under sina 30 år i branschen har BIMM utbildat fler framgångsrika musiker än någon annan skola i Europa. I våras besökte Blueberry BIMM Berlin i samband med öppningen av deras nya campus i R.A.W Area mellan Warschauer Str. och Ostkreuz. Vi fick då en pratstund med Blueberry-studenterna Natalie Cedergren (Bachelor in Music Business), Joakim Jägerhult (BA in Creative Musicianship – Drums), Jimmi Brewits (Diploma in Guitar ) och Max Rothschild Lindberg (Professional Musicianship – Vocal). I videon nedan får vi veta vad de tycker om studierna och livet i Berlin. Vi bjuder också på en inblick i BIMM Hamburgs nya campusbyggnad The Bunker som Blueberry även fick besöka under tiden i Tyskland.

Som tidigare nämnt utbildar BIMM många framgångsrika musiker och vi vill redan nu flagga för dessa studenter som är Up and Coming.
Jimmi och Max spelar tillsammans i bandet The Errorz. De har nyligen släppt sin första singel Night in Disguise som finns tillgänglig på Spotify här, och på Soundcloud kan vi även lyssna på demos av bandet.  Ni kan även följa The Errorz via Instagram: @the_errorz och på deras Facebooksida.

Trummisen Joakim spelar tillsammans tre vänner i bandet The Flavians. Läs mer om The Flavians på deras hemsida: https://www.theflavians.com/, du kan även följa dem via Instagram: @theflawians och lyssna på deras musik på Spotify.

Här kan du läsa mer om BIMM eller kontakta oss så hjälper vi dig med alla dina frågor och ansökningsprocessen!

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig