Ett Certifikat/diplom hjälper dig nå dina professionella mål

Oavsett om du studerat innan eller ej, kan ett certifikat eller en diplomutbildning hjälpa dig att få ditt drömjobb, förbättra din kompetens samt spetsa ditt CV! Här går igenom vad det innebär att studera ett diplom och certifikat samt ger exempel på universitet som du kan välja. 

Vad innebär egentligen ett certifikat eller diplom?

Certificate och Diploma är kortare typer av program som du kan studera för att få kunskap inom ett specifikt ämnesområde. Det är ofta vanligt att ta ett diplom inom praktiska yrkesutbildningar eftersom att du då ofta kan få jobb direkt efter ditt diplom eller certifikat. Utbildningen brukar pågå under 6-24 månader och efter utbildningen får du ett intyg. Ofta finns möjlighet att fortsätta dina studier mot en Bachelor degree för att få en examen och tillgodoräkna dig studierna för ditt certifikat eller diplom på det universitet där du studerar.

Varför är det fördelaktigt att ta ett certifikat eller diplom?

Ett certifikat och diplom passar både dig som kommer direkt från gymnasiet och inte har studerat innan, och för dig som tidigare studerat på ett universitet och vill förbättra din kunskap inom något område. Det är dessutom ofta prisvärt att studera ett certifikat eller diplom, då du inte behöver studera så länge samtidigt som du får användbar kunskap inom ditt område.

Några av våra college och universitet som erbjuder diplom och certifikat:

APM College of Business & Communication

På populära APM College of Business & Communication i Australien kan du studera ett diplom inom Business, Marketing eller Event Management. Skolan har campus i Sydney, Brisbane och Melbourne och utbildningen ges i mindre klasser och med engagerade lärare. Här får du hands on utbildning inom spännande ämnen som strategiplanering, innovativa lösningar och marknadsföring. Läs mer om utbildningarna på APM här!

APM College of business middag

Australasian College of Natural Therapies (ACNT)

Ett diplom från ACNT inom Health Science ger dig grundläggande kunskaper inom alternativ medicin och hälsa. Om du är intresserad av hälsa och har en passion för att hjälpa människor att må deras bästa är detta diplom för dig. Diploma of Health Science ger dig förutsättningar att starta en karriär inom hälsa, alternativt kan du fortsätta studierna och ta en Bachelor degree. Läs mer här om utbildningen och skolan! 

University of California Los Angeles (UCLA) Extension

UCLA Extension tillhör UCLA som är ett av de högst rankade universiteten i världen och här erbjuds populära och prisvärda certifikat (6-12 månader) inom ämnesområden som Acting, Fitness, Digital Marketing och Real Estate. Utbildningarna är yrkesinriktade och efter du avslutat ditt certifikat kan du söka OPT-visum för att få chans att stanna kvar och arbeta i USA ett år. Läs mer om utbildningarna på UCLA Extension här.

Byggnad på UCLA:s campus

Santa Barbara City College (SBCC)

Santa Barbara City College är beläget vid stilla havet i soliga Kalifornien och här kan du studera ett certifikat på 1 år inom en mängd olika ämnesområden. Colleget har flera år i rad blivit utnämnt till det bästa i hela USA och här får du förutom bra utbildning också ta del av äkta amerikanskt collegeliv. Några av skolans mest populära certifikat är inom: kriminologi, PR och inredningsdesign. Läs mer om utbildningarna på SBCC här.

Studera på Santa Barbara City College i Kalifornien på blueberry.nu

Billy Blue College of Design

På populära designskolan Billy Blue med campus i Brisbane, Sydney och Melbourne kan du läsa många olika typer av diplom som till exempel: Diploma of Interior Design & Decoration, ett diploma i Graphic Design eller diploma of Photo imaging. Utbildningen ges i små klasser av yrkesverksamma lärare och du får bra koppling till branschen under utbildningen.  Här kan du läsa mer om skolan och utbildningen!

Edith Cowan College

På Australiens västkust i solsäkra och charmiga staden Perth kan du studera ett Diplom i ämnen som Communication, Business, Health Management eller Hotel Management. Här får du undervisning i mindre klasser och möjlighet att bo på campus. Efter en diplomutbildning kan du välja om du vill ge dig ut i arbetslivet eller fortsätta dina studier på Edith Cowan University (ECU) och läsa vidare mot en Bachelor Degree. Du tillgodoräknar dig då 1 år och hoppar in på år 2 på din Bachelor Degree. Här kan du läsa mer om utbildningarna och skolan.

Academy of Information Technology

Academy of information Technology i Melbourne, Australien är en kreativ och inspirerande skola och här kan du bland annat studera ett diploma of interactive media eller diploma of IT. Läs gärna om Caroline som studerade ett diplom i Digital Design på Academy of information technology. Här kan du även läsa mer om skolan och utbildningarna.

Kontakta oss här om du har några frågor eller vill boka in gratis studierådgivning.

Amelia Brådenmark

Praktikant