Tips för dig som ska till La-La Land

Los Angeles är den stad i USA som lockar flest Blueberry-studenter varje år och det är inte så konstigt, staden har verkligen något för alla! Här tipsar vi om ställen man absolut inte får missa oavsett om man är i Los Angeles för studier eller på semester. 

Mat

Catch LA

På hörnet av Melrose & San Vicente i designområdet West Hollywood ligger denna populära fisk- och skaldjursrestaurang med influenser från Asien. Restaurangens uteservering och rooftop erbjuder gästerna en storslagen utsikt över centrala Los Angeles och Hollywood. Catch LA passar både för brunch och middag.

Perch LA

Perch LA är en franskinspirerad bistro belägen på en rooftop i DTLA och hit kan man gå för både brunch, lunch och middag. Väljer man att sitta på uteserveringen har man utsikt över de många skyskraporna i downtown.

In-N-Out Burger

Denna populära snabbmatskedja har sitt ursprung i Kalifornien och finns idag på många platser i Los Angeles. De är bland annat kända för att vara den snabbmatskedja med högst minimilön i hela USA och för deras ”hemliga” meny som man endast kan se via deras hemsida.

Skylt för In-N-Out Burger

Shopping

The Grove

The Grove är ett köpcenter beläget utomhus i stadsdelen West Hollywood. Här finns både butiker och restauranger, bland annat Nordstrom, Nike, Sephora, Apple och The Cheesecake Factory. The Grove är även känt för sina juldekorationer som i december varje år lockar många besökare som vill komma i julstämning.

Rodeo Drive

Många av de stora exklusiva varumärkena som Gucci, Prada och Chanel har sina butiker på Rodeo Drive i Beverly Hills, i vissa butiker behöver man till och med boka tid för att få komma in. Gatan syns även i många filmklassiker som Pretty Woman, Snuten i Hollywood och Clueless.

Gul bil parkerad på Rodeo Drive

3rd Street Promenade

I hjärtat av Santa Monica, endast ett stenkast från stranden och Santa Monica Pier ligger denna shoppinggata där man kan hitta det mesta. Restauranger och butiker blandas med gatumusikanter som bidrar till en avslappnad stämning.

Sevärdheter

Hollywood Walk of Fame

Hollywood Walk of Fame är den del av Hollywood Boulevard som är belagd med kvadratiska stenar av konstgjord marmor där varje sten har en röd stjärna med ett namn på en känd person inom exempelvis film, musik, tv och radio. Kända svenskar som fått en stjärna där är bland annat Greta Garbo och Ingrid Bergman.

Universal Studios Hollywood

Denna temapark är för alla filmälskare! På Universal Studios Hollywood kan du bland annat åka en studio tour och få se inspelningsplatser från kända filmer och tv-serier som Desperate Housewives och Transformers. Passa även på att testa The Simpsons Ride och Harry Potter and the Forbidden Journey.

Griffith Observatory

Griffith Observatory är ett observatorium beläget i södra delen av Griffith Park. Från dess utsiktsplats ser man både Hollywood-skylten och ner till skyskraporna i downtown. Utsiktsplatsen är som mest populär vid solnedgången.

Solnedgång över Los Angeles från Griffith Observatory

Träning

Runyon Canyon

Att gå på en så kallad hike är populärt i Los Angeles. Runyon Canyon är en park i norra delarna av staden med många olika promenadvägar. Från toppen har man utsikt över hela Los Angeles och Hollywood-skylten.

Tjej på toppen av Runyon Canyon i LA

Venice Beach

Längs med Venice Beach finns det förutom den populära boardwalken (perfekt för cykel eller inlines) även gym, basketplaner, volleybollplaner och en skatepark. Hit kommer också många surfare för att försöka fånga den perfekta vågen.

Venice Beach, Los Angeles

Är du intresserad av att veta mer om Blueberrys college och universitet i Los Angeles?

Vi har samarbeten med följande: Santa Monica College, UCLA ExtensionCSU Northridge, CSU Long Beach, UC Irvine, Musicians Institute och New York Film Academy.

Boka gärna in en studierådgivning genom att maila till sofia@blueberry.nu. Vi ser fram emot att hjälpa dig vidare!

Sofia Eriksson

Senior Admissions Specialist