Lyckas med dina studier på välkända Universidad Europea i Spanien!

Går du i tankar om att studera psykologi för att få insikt om hur människan fungerar? Varför inte studera utomlands på ett innovativt och yrkesinriktat universitet samtidigt som du får chansen att få studera på ett av de bästa privata universiteten i Spanien!

Det moderna och internationella universitetet ligger i Spanien och har campus i både Madrid och Valencia. Universidad Europea har över 17.000 studenter och hela 89% får jobb inom ett år efter examen. Universitetet har över en tredjedel internationella studenter vilket gör att du har chans att träffa många olika nationaliteter och skaffa dig vänner världen över! Många studenter vittnar dessutom om professorer som är otroligt engagerade och professionella. Universidad Europea har mängder av spännande utbildningar och utvecklad teknisk utrustning för att du ska få den bästa möjliga studieupplevelsen. 

Hur fungerar det att studera psykologi på universitetet?

På Universidad Europea erbjuds psykologprogrammet Degree in Psychology (bachelor-degree/ kandidatexamen) som pågår under fyra år. Under tidens gång studerar du psykologi både praktiskt och teoretiskt. Sammanlagt innehåller utbildningen över 600 timmars praktik för att du ska kunna bli så professionell och trygg som möjligt i din framtida yrkesroll. Under programmets andra år påbörjas praktisk träning genom simulerade övningar och fallstudier. Under terminens tredje år får du aktivt börja arbeta med riktiga klienter i skolans egna externa och toppmoderna byggnader. Den teoretiska utbildningen är på engelska och det praktiska under det tredje året sker på spanska. Därför behöver studenter nå och bevisa en B2- nivå i spanska innan praktiken utförs.

Du kan välja att specialisera utbildningen mot brott och juridik, då kan du läsa en Double Degree in Criminology and Psychology som innebär att du sammanlagt läser fem år. Vill du istället bli legitimerad psykolog kan du studera en master’s degree (magisterexamen) i psykologi. Utbildningen i psykologi på universitetet är unik därför att mycket av arbetet sker teams-baserat med hjälp av ett tvärvetenskapligt arbetssätt. Det ger dig en unik erfarenhet inför framtiden där du lär dig att nära samarbeta med andra yrkesgrupper.

Bild på campus

Valencia och Madrid

Valencia som är Spaniens tredje största stad har en härlig stämning och ett medelhavsklimat med över 320 soldagar året runt! I staden finns det något för alla, och eftersom staden ligger vid medelhavet har du nära till de långa sandstränderna och havet. Staden kan säkert också locka dig som är intresserad av konst, kultur och arkitektur.

Madrid som är Spaniens sprudlande huvudstad har mycket att erbjuda, allt ifrån konst, stora shoppinggator och mängder av restauranger. För dig som gillar att gå ut på kvällen kommer inte Madrid göra dig besviken, de har nämligen ett välkänt uteliv. För den fotbollsintresserade är Madrid den rätta staden för dig då Real Madrids hemarena ligger i staden.

Byggnad Madrid

Studentboende

Madrids campus erbjuds det flera olika studentboende, både enkel och dubbelrum. På deras campus finns också andra faciliteter så som studierum, cafeteria och sällskapsrum för att du ska kunna träffa andra studenter. Valencias campus har inget eget boende men rekommenderar studenter att bo på Collegiate Marina Real som ska vara tillgängligt för alla studenter och ligger bara tio minuter ifrån campuset.

Är du intresserad av av att studera på UE? Läs mer om Universidad Europea här eller fyll i ansökningsformuläret här så hjälper vi dig vidare! Vi hjälper dig kostnadsfritt med rådgivning och ansökan, kontakta oss med dina frågor!

 

Amelia Brådenmark

Praktikant