Universidad Europea ger studenter ett globalt perspektiv

Är det meriterande att studera utomlands? Ja, skulle vi på Blueberry säga! Och om du drömmer om att en dag göra internationell karriär, kan en utländsk examen vara det där lilla extra som utmärker dig bland andra sökanden och som gör att arbetsgivaren väljer just dig. Kanske vill du i framtiden arbeta med internationella frågor, som journalist, på ambassad, i statlig myndighet eller i någon organisation? Fortsätt läsa för att få veta mer om en utbildning och skola som kan vara helt rätt för dig!

Universidad Europea är ett innovativt universitet beläget i Spanien med moderna campus i storstäderna Madrid och Valencia. På universitetet kan man höra studenter prata alla möjliga språk, vilket inte är konstigt eftersom att studenter från över 88 olika länder studerar här. På Universidad Europea finns potential att skaffa vänner från världens alla hörn och få en stor daglig dos av kulturellt utbyte!

Universitetet skiljer sig från många andra genom att tillämpa ett starkt fokus på samhällsutvecklingen genom att ge studenterna en utbildning med globalt perspektiv. Här får man lära sig från professorer som har expertkompetens inom internationella relationer – ett ämne som Universidad Europea var bland de första med att erbjuda i Spanien.

Global Bachelor’s Degree in International Relations

Upplev en metod, där individuellt och grupparbete är nödvändiga verktyg för att framgångsrikt övervinna de verkliga situationer som dina professorer ställer dig inför. Du får möjligheten att delta i Face to Face program (F2F) som undervisas av yrkesverksamma lärare som ger dig värdefull insikt i hur det är att arbeta med internationella relationer i just deras yrkesroll. Under tredje året av dina studier får du studera utomlands på andra prestigefyllda universitet i exempelvis Europa, USA, eller Australien. Året därpå får du som Global student chans att studera på Pace University (New York) eller på London School of Economics and Political Sciences.

I det sista året på programmet ingår obligatorisk praktik i studieplanen och du får då arbetslivserfarenhet från både privat och kommunal verksamhet. Exempel på praktikplatser är Ministry of Foreign Affairs, the European Union and Cooperation, EsGlobal, Acción contra el Hambre, the Helsinki Foundation eller World Vision.

Kurser som ingår i utbildningen är bland annat History and Theory of International Relations, Human Rights and Development Cooperation, Global Economy and Foreign Trade, Cultural Differences and Interculturality och Professional Ethics in International Relations.

Efter denna examen i internationella relationer kommer du att kunna erbjuda företag och institutioner en tvärvetenskaplig profil med gedigen kunskap, internationell erfarenhet och de färdigheter som krävs för att utvecklas professionellt. Detta inom bland annat dessa områden: Avdelningar för internationella relationer eller institutionella avdelningar i offentliga företag eller privata multinationella företag, organisationer som ägnas åt samarbete och utveckling, volontär eller humanitära uppdrag, politiska konsultföretag eller i andra sektorer med en internationell projektion och diplomatiska och konsulära uppdrag. Helt enkelt en spännande framtid med världen som spelplan!

Är du redo för att ta första steget mot en internationell karriär? Ansök till Universidad Europea här. Eller boka in ett samtal med en rådgivare för att höra mer om Universidad Europea och hur vi kan hjälpa dig nå dina mål genom en utbildning utomlands!

 

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig