Lär känna vår kollega Linn!

Hallå där! Mitt namn är Linn och jag jobbar som Account Manager på Blueberry College & Universitet. I min roll vill jag inspirera dig till att studera utomlands och jag kommer hjälpa dig att hitta rätt universitet och land som passar just dina önskemål. Jag jobbar även med att upprätthålla den goda relationen vi har med de universitet vi samarbetar med utomlands så att du får den bästa möjliga upplevelsen både innan och under din tid där.

Varför ska man studera utomlands?

Jag har alltid haft en stor passion för att resa och utmana mig själv. Jag älskar att träffa nya människor, komma i kontakt med nya kulturer och platser samtidigt som jag känner att jag växer och utvecklas som person. Jag har rest ganska mycket i mitt liv och när jag började läsa Service Management på Lunds Universitet så visste jag direkt att jag ville åka på utbyte för att få en annan typ av upplevelse utomlands. Hösten 2018 åkte jag på utbyte till UNSW i Sydney. Jag hade tidigare bott och jobbat i USA och även backpackat i Sydostasien men för mig var Australien orörd mark. Anledningen till att jag valde UNSW var för att jag ville åka till ett universitet med hög standard och ett brett utbud av kurser. Att åka på utbyte är verkligen en bra möjlighet för den som vill lära känna landet och kulturen på samma gång som man studerar. Mina förväntningar på UNSW och Sydney var väldigt höga och väl på plats insåg jag ganska snabbt att de båda hade överträffat mina förväntningar. UNSW är verkligen perfekt för den som vill ha en väldigt bra utbildning samtidigt som man på fritiden kan njuta av stadslivet och strandlivet.

Boende i Sydney

Jag valde att bo utanför campus eftersom jag ville bo i en lägenhet närmare stranden. Jag hittade mina svenska roomies på Facebook efter att jag hade kommit till Sydney. Mitt tips är att våga vänta med att hitta boende eftersom det vanligtvis går snabbt när man väl är på plats. Jag hade förbokat fem nätter på ett hostell och började egentligen kolla runt på lägenheter först efter att jag hade pratat med andra studenter på hostellet. Jag kan varmt rekommendera att bo tillsammans med andra trevliga människor för det gör utlandsvistelsen så mycket roligare. Jag bodde i Coogee och det bästa med området var nog att flera fina stränder och Coastal Walk låg på gångavstånd från lägenheten.

Studier på UNSW Sydney

Första dagarna på UNSW började med introduktionsdagar för utbytesstudenter. Här fick vi bl.a. en guidad rundtur på campus och en välkomsthälsning från några aboriginer. UNSW har ett stort campus som egentligen känns som en egen liten stad. Här finns både caféer, barer, restauranger, affärer, bokhandel, gym mm. Det finns flera bra ställen att sitta och plugga på om man behöver hitta koncentration. Jag var otroligt nöjd med den höga kvalitén på kurserna och lärarna. UNSW är ett stort globalt universitet med över 60 000 studenter varav nästan 30% är internationella studenter. Detta gör att du som student verkligen får en interkulturell förståelse och erfarenhet som gynnar din framtida karriär. Jag läste fyra kurser i business och marknadsföring och jag kan ärligt säga att de alla är några av de bästa kurserna jag har läst på hela mitt kandidatprogram. Ifall du vill veta vad det var för kurser så hette de negotiation skills, managing organisational behaviour, consumer centric innovation och managing business communication. På fredagarna efter sista lektionen brukade jag och en australiensisk klasskompis ta en “AW” på en av barerna på campus.

Jag älskar verkligen Sydney. Här får du en perfekt kombination av storstadsliv, strandliv, trevliga människor och en laid back attityd. Det är nära till många olika fina stränder, du kan ta färjan till Manly eller varför inte vandra i Blue Mountains. Jag kan inte påstå att det har varit en barndomsdröm för mig att åka till just Australien men nu när jag har varit där så inser jag att det borde ha varit en dröm. Nu förstår jag verkligen varför människor älskar Australien. Jag kommer nog definitivt att åka tillbaka.

Jag hoppas att du förstår värdet av att studera utomlands. Förutom att det ger dig en underbar upplevelse och ett meriterande CV så ger det dig vänner för livet och en personlig utveckling. Gör ditt nuvarande och framtida jag en tjänst – studera utomlands! Du kan kontakta mig på Blueberry för att prata mer om utlandsstudier.

Linn Forsander

Tjänstledig - Account Manager