Broadway Dance Center är som att komma hem

Den dagen jag bestämde mig för att åka till Broadway Dance Center i New York visste jag inte vad jag hade att vänta och en ordentlig resfeber började smyga sig på. Jag jobbar vanligtvis som skådespelare i Sverige och kände att jag behövde förbättra dansen.

Jag tog kontakt med Blueberry för att ta reda på mer om Broadway Dance Center och de hjälpte mig verkligen hela vägen. Det var skönt att kunna fråga Maria som fick ta emot många mail och samtal innan jag till sist kom iväg. Det var en fantastisk hjälp – all cred till Maria och Blueberry!

Första tiden på Broadway Dance Center

Den 4 augusti 2014 steg jag för första gången in i dansstudion som skulle bli mitt andra hem under mina månader i New York. Jag minns att jag första dagen tänkte ”åh hur i hela friden ska jag klara det här? 18 timmar dans varje vecka!”. Första veckan inleddes med orientation week, det innebar att vi gick igenom allt man behövde veta för att få en givande tid på BDC. Den inkluderade allt från självförsvar till bokningssystem vilket var superbra! Under andra veckan började dansen på riktigt och man hade då full koll på hur saker funkade.

Fantastiska lärare med perfekt läge

Jag valde balett som min koncentration och det innebar att jag hade sex balettlektioner i veckan. Utöver baletten tog jag vanligtvis fyra jazzklasser, en sångklass och en yogaklass. Lärarna var helt fantastiska! Vissa var stränga och andra supersofta vilket var en perfekt blandning! BDC har också ett perfekt läge mitt på Times Square och det blev många musikaler på kvällarna.

Grym sammanhållning och vänner för livet

Att gå till klasserna på Broadway Dance Center känns som att komma hem och man lär känna de flesta som jobbar på skolan eftersom man är där så ofta. En riktig bonus var alla fantastiska vänner jag lärde känna och i vårt program var vi ett tight gäng på 50 studenter. När mina 13 veckor började gå mot sitt slut så var det med stort vemod jag kramade både lärare och danskompisar hejdå. Jag har verkligen fått vänner för livet.

Jag hade inte behövt ha resfeber om jag hade vetat hur bra det skulle bli och jag klarade galant av att dansa 18 timmar i veckan. Man måste bara tro på sig själv och bestämma sig för att allt går om man vill.

Tack Blueberry och Broadway Dance Center för en helt fantastisk höst i New York. I’ll be back!

/Fanny Wallmo

Läs mer om Broadway Dance Center.

Fanny Wallmo