Broadway Dance Center – New Chapter, New Beginning

Från det att jag var liten, dansandes till Pippi Långstrump när min morfar spelade dragspel, fram tills nu har jag alltid drömt om att bli en riktigt bra dansare. Jag trodde inte min tid skulle komma men nu är den äntligen här. Efter många år av tankar och funderingar bestämde jag mig för att prioritera mig själv. Det var dags att leva min dröm och göra det som jag alltid velat göra – dansa på heltid!

Här uppfylls min dansdröm

Efter att ha besökt New York bestämde jag mig för att söka till Broadway Dance Center och blev genast förälskad i storstaden. Precis som i Alicia Keys sång “Empire State Of Mind” så är staden, ljusen och möjligheterna oändliga och det finns ingenting man inte kan göra i The Big Apple. Eftersom jag inte kunde vänta till skolstart i oktober 2013 så återvände jag under maj månad och tog en kurs i ”Dans Steps”. Under min sista vecka passade jag på att ta semester och utforska staden. Detta gjorde mig ännu mer säker på att New York var min stad där jag kunde leva min dansdröm och uppfylla alla andra drömmar som jag har! Att flytta utomlands kräver planering så om du är ”in it to win it” måste du planera, läsa på, spara pengar och sedan åk, åk, åk! Du kommer tacka dig själv varje dag!

Om Broadway Dance Center och lektionerna

Broadway Dance Center är en värld som knappt går att beskriva men jag ska göra mitt bästa. Här möts du av dansstudio efter dansstudio och trevlig personal som alltid hälsar dig välkommen. Vi studenter är väldigt viktiga för skolan och de visar tacksamhet varje dag. Många skratt och en del tårar fälls redan under orientation week där du får möta all personal och studenter från hela världen. Skolan erbjuder klasser från 9.30 på morgonen till sena kvällar. Du har ett hav av klasser du kan välja mellan och det finns allt från grundnivå till professionell nivå. Ett tips är att ta en nivå lägre och prova sig fram då klasserna på BDC är mer intensiva och svårare än i Sverige.

En typisk dag på BDC består av 2-3 klasser och mellan lektionerna umgås man med studenter från alla världens hörn. Min mentor, Bev Brown, är också min favoritlärare. Jag tar hennes klasser sex dagar i veckan och jag älskar varje minut. Jag föll för Bevs livshistoria, hennes sätt att lära ut, hiphop-stil och hennes fantastiska assistent Olivia. Dessa två, lika fast otroligt olika, människor inspirerar mig till att kämpa, växa och utvecklas till den dansare jag vet att jag kan bli. De betyder mer än vad jag kan beskriva med ord! Det är otroligt roligt att dansa 12 klasser i veckan men det finns också tider när man är trött, förvirrad, känslosam och full av träningsvärk. Mycket förändras i kropp och själ och jag har haft både ”breakthroughs” och ”breakdowns”. Under orientation week förbereder skolan dig för allt som komma skall, det är sedan upp till dig vad du gör med din tid på BDC.

Upplev New York

Vill du prova på alla möjliga former av dansstilar och dansa för kända och talangfulla lärare? Leva i staden som aldrig sover? Vara med på flashmobs på Times Square och äta pizza för 1 dollar? Shoppa och dansa dancehall i Harlem fram tills morgonkvisten eller dricka cosmopolitans som Carrie i Sex and the City? Då är New York staden för dig! Detta och mycket mer kan bli ditt så länge du är redo. Jag har fått så många nya amerikanska vänner, har ett sött litet rum på Upper West Side och är beroende av Bev & Olivias klasser så jag har bestämt mig för att fortsätta leva min dröm här – college here I come!

Gör det du med – Go and dance on Broadway Dance Center. The world’s best dance school in the city that never sleeps. You’ll never wanna go home, you’ll fall in love – I did!

/Caroline Tisell

Läs mer om Broadway Dance Center

Caroline Tisell