Vill du få en ny karriär i USA på under 1 år?

Är du trött på ditt nuvarande jobb och vill byta branch? Drömmer du om att jobba utomlands men kom aldrig iväg på utlandsstudier och tänker att du är för gammal nu? Som tur är finns det ingen åldersgräns på hur gammal man får vara för att studera utomlands. Du kan få csn för studier fram tills du är 60 år!

Det finns många fördelar med att studera när man är äldre. Blueberry erbjuder många certifikat utbildningar på 6-9 månader i bland annat USA inom real estate, acting, project management samt marketing för att nämna några på University of California Los Angeles (UCLA) Extension.

Många drömmer om att jobba i USA men vägen dit är svår när det kommer till visum. Det enklaste sättet är att studera en certifierad utbildning på minst 6-9 månader. Efter att du har studerat i minst 9 månader kan du ansöka om ett OPT visum som innebär att du får stanna kvar i USA och jobba inom det område du pluggat under 1 år. Även om du vill byta yrkesbana helt och bli den där stjärnmäklaren som du alltid drömt om eller vidareutbilda dig inom ett ämne du redan är duktig på så är detta den perfekta vägen att gå för en karriär i USA! Låt inte din ålder sätta stopp för dina framtidsdrömmar. Läs mer om certifikat utbildningar här.

Här är 9 certificate program på ett av världens högst rankade universitet i Kalifornien, UCLA extension:

1. Accounting and Finance

Jobbar du redan med finance men vill expandera din karriär och djupdyka i public och private accounting så är detta perfekt för dig. Du får lära dig allt du behöver för att ha grunderna inom finance. Du kommer läsa kurser som financial auditing, federal income taxation samt accounting & enterprise business systems för att nämna några. Den här diplomerade utbildningen är perfekt för dig som vill ta en CPA examination (Certified Public Accountant).

2. Art & Design (Graphic Design)

Det här programmet är för dig som vill starta en karriär inom visuell kommunikation och grafisk design. Utveckla din kreativitet som visuell konstnär och lär dig att tänka som en designer. Fördjupa dina kunskaper inom design och lär dig att samarbeta med kunder, tryckerier, designers, skribenter, programmerare och andra i designprocessen.

3. Business Studies

Vill du lära dig eller uppdatera dina kunskaper inom redovisning, finans, juridik och ekonomi? Alla studenter får en introduktion till business fundamentals och de som redan är duktiga kan finslipa sina kunskaper för att sedan öppna upp dörrarna för business kontakter i Los Angeles eller varför inte New York? Du lär dig hur det juridiska systemet påverkar affärer, marknadsföringsmetoder och praktik, redovisnings- och finansprinciper samt entreprenörskap.

4. Digital Technology (applications programming)

Vill du lära dig att skapa mjukvaruapplikationer utifrån användarkrav, testa och felsöka program på olika plattformar, och utveckla program? Då är programmerare en karriär du kanske ska överväga. Du får bland annat fördjupa dig i kurser som java programming och website developing with adobe software.

5. Engineering

Vill du ge dig in i byggindustrin? På den här utbildningen får du planera, samordna och övervaka ett byggprojekt från start till mål. Du får lära dig allt från schemaläggning, estimera kostnader, materiallära och säkerhet. Har du bra ledaregenskaper och har ett öga för detaljer så är kanske detta ditt framtida yrke?

6. Entertainment, Acting

Har du alltid drömt om att slå igenom som skådespelare i drömmarnas stad Los Angeles? UCLA extension har ett acting certificate program för dig som vill bli skådespelare inom film eller television. Du får lära dig allt från att improvisera till voice och movement techniques. Du kommer även få lära dig allt om on-camera-tekniker samt studera scripts. Se till att göra din dröm till verklighet nu!

7. Fitness Instruction

Älskar du fitness och kanske redan är instruktör inom yoga eller pilates och drömmer om en karriär i USA? då är den här utbildningen något för dig! Den här utbildningen passar alla som är intresserade av fitness och vill bli personliga tränare. Du får lära dig grunderna inom näringslära, kroppens anatomi och fysiologi för att nämna några. Vilken plats är bättre än LA att träna utomhus på?

8. Marketing

Vill du få in foten inom marknadsföring så kan du lära dig grunderna här. Du läser allt ifrån social media till brand management och marketing communications. Du får även lära dig om den analytiska sidan av marknadsföring och vikten av research. Med ett certifikat inom marknadsföring har du en bred grund att stå på för att kunna välja vilken väg inom den här branschen du sedan vill gå.

9. Health Sciences & Sciences

Drömmer du om en karriär inom nursing utomlands? Då ska du fortsätta läsa nu. Här får du ett förberedande pre nursing certifikat. Studerar du på heltid så är du klar på 1 år och på halvtid tar det 2 år. Du får lära dig allt om kärnämnena anatomi, fysiologi, mikrobiologi, kemi och statistik.

Läs mer om alla certifikat här!

Har du några andra frågor och funderingar om hur det är att studera på UCLA Extension så kan du boka in en gratis studierådgivning här!

Karolina Finskas

Marknadspraktikant