Studera i Los Angeles

Utbildningar

Utbildningar på UCLA Extension

I samarbete med UCLA Extension erbjuder Blueberry internationella studenter kortare utbildningar med hög standard. Det är en utmärkt merit att vässa ditt CV med, samtidigt som du får uppleva det amerikanska universitetslivet på skolans imponerande campus med perfekt läge i Los Angeles. Du kan välja att läsa ett helt certifikat eller fristående terminer som Study Abroad-student.

Certificate – 6 till 12 månader

Programmen innehåller vanligtvis mellan 9 till 12 kurser och sträcker sig från 6 månader och uppåt. Du har möjlighet att registrera dig på kurserna innan du åker till Los Angeles men observera att du betalar för kurserna i samband med registreringen, alltså innan du fått CSN. Många av kurserna ges också på kvällstid vilket innebär lektioner mellan cirka klockan 18-22 ett par gånger i veckan. 

Efter att du läst ett Certificate vid UCLA Extension på minst 9 månader (3 quarters) kan du ansöka om ett OPT-visum. På detta kan du arbeta i USA under ett år efter avklarade studier. UCLA Extension erbjuder massvis med olika certifikat som ger dig en utbildning inom det valda ämnet.

Här kommer ett urval av de mest populära certifikaten för svenska studenter. Observera att det finns många fler på skolans hemsida.
Se hela listan här med certifikat på UCLA Extension här.
Datum och priser för Certificate hittar du här.

Acting

Ett Certificate inom Acting är något för dig som vill börja din skådespelarkarriär och vill göra det mitt i centrala LA. Skolans campus ligger mellan Beverly Hills och Santa Monica, med närhet till inspelningsstudios i Hollywood och Burbank. Genom ett certifikat på UCLA Extension får du lära dig av yrkesverksamma lärare som har gedigen kunskap om industrin. Perfekt för att knyta värdefulla kontakter och ta första stegen mot en karriär inom Acting!

Läs mer om Acting Certificate här.
Läs mer här om vägen till att bli skådespelare.
Läs hur det går för våra Blueberry studenter här.

Fitness Instruction

UCLA Extension har även ett populärt certifikat inom Fitness Instruction som ger dig de färdigheter som krävs för att arbeta som personlig tränare. Drömmer du om att peppa människor att uppnå sin fulla potential och utveckla sin kropp, då är det här rätt utbildning för dig!

Läs mer om Fitness Instruction Certificate här.

Digital Marketing

Brinner du för sociala medier och influencer marketing? Certifikatet inom Digital Marketing passar dig som vill arbeta inom marknadsföring med fokus på digitala kanaler.

Läs mer om Digital Marketing Certificate här.

Real Estate

Certifikatet i Real Estate är bland de populäraste hos svenska studenter. Kanske drömmer du om att bli mäklare i USA? Då är det här något för dig!

Läs mer här om Real Estate Certificate på UCLA Extension.
Läs mer här vad det innebär att bli mäklare i USA och Sverige.
Läs hur det går för våra Blueberry studenter här.

Project Management

UCLA Extension har ett nytt certifikat inom Project Management som ger dig färdigheter inom tekniker, metoder och verktyg för att leda och genomföra framgångsrika projekt.

Läs mer om Project Management Certificate här.

Study Abroad – 1 till 3 terminer

Ifall du inte vill läsa ett helt certifikat utan istället blanda kurser från olika ämnesområden så passar Study Abroad-programmet bäst. Detta program är också ett bra alternativ om du redan studerar på universitet i Sverige och önskar tillgodoräkna dig kurser från UCLA i en svensk examen.

Observera att en del svenska högskolor kräver att man läser 16 units per termin för att man ska kunna tillgodoräkna sig studierna i sin svenska utbildning. Terminerna är endast 12 veckor långa. Du kan välja kurser från både UCLA och UCLA Extension.

Läs mer om vilka kurser som erbjuds på University of California Los Angeles här.
Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Emma Ivarsson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan