Att vara Blueberrys ambassadör i Australien

Hej Afreeda! Nu har du gått på Griffith University på Gold Coast och varit ambassadör för oss under en hel termin och vi vill gärna höra lite vad du tyckte om det.

Hur gick det till när du sökte ambassadörsjobbet?

Möjligheten att bli ambassadör fångade min uppmärksamhet genom Blueberrys Instagram, då jag såg ett inlägg om att de söker ambassadörer. Det kändes som en perfekt match för mina intressen. Jag tog mig till deras hemsida för att läsa mer och skickade in min ansökan. Efter några veckor fick jag ett glädjande besked via e-post att jag hade blivit vald!

Vad har du fått göra under din tid som ambassadör?

Min roll som ambassadör inkluderade att dela minst en bild på Instagram i veckan och att lägga ut tre TikToks i månaden. Dessutom fick jag chansen att ta över Blueberrys Instagram-konto under en hel vecka! Utöver att skapa innehåll var jag också tillgänglig för att svara på frågor, både generella och specifika kring att studera utomlands, samt hjälpte till med intervjufrågor åt Blueberry.

Vad tycker du att man ska tänka på för att bli en framgångsrik ambassadör? Passar det alla?

Att vara en utåtriktad person är avgörande inom ambassadörsrollen eftersom det innebär att man har förmågan att nå ut till så många som möjligt. Under min tid som ambassadör för Blueberry har denna egenskap varit särskilt viktig. Jag har märkt att många personer har vänt sig till mig för att få information om att studera utomlands – allt från sökprocessen till mer generell information om utbildning utomlands. Att kunna besvara frågor och ge vägledning på ett sätt som är både informativt och engagerande kräver att man är social och har en glädje för att dela med sig av ens erfarenheter.

Vad har du för planer för framtiden?

För framtiden strävar jag efter att fortsätta resa och samla erfarenheter samtidigt som jag bygger upp arbetslivserfarenhet inom mitt studieområde. Utöver detta planerar jag att ta steget tillbaka till akademiska studier efter att ha samlat arbetslivserfarenhet. Jag har en stark önskan att utforska och fördjupa mig i Mellanöstern och ser fram emot att kombinera resor, arbete och sedan fortsatta akademiska studier för att fördjupa min förståelse för regionen.

Och slutligen, vilket är ditt bästa råd till de som funderar på att studera utomlands?

Mitt starkaste råd till blivande studenter är att ta vara på Blueberrys kostnadsfria studierådgivning! Det är en ovärderlig resurs för den som överväger att studera utomlands men är osäker på var eller vad de vill studera. Dessutom är det avgörande att ha klart för sig varför man vill studera utomlands för att kunna dra full nytta av upplevelsen.

Stort tack för din fantastiska insats under de senaste månaderna och nu önskar vi dig stort lycka till med dina fortsatta studier!

I det här blogginlägget kan du läsa mer om Afreedas upplevelser på Griffith University. Besök även hennes Instagram: @afreedagermean och TikTok @afreedag för att se mer från hennes tid i Gold Coast ☀️


Ska du studera utomlands och vill bli ambassadör? Kika in här för information om kommande ambassadörsjobb.

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig