Newcastle, Australien

Denna livliga strandnära stad i Australien är en salig blandning av allt du kan tänka dig, surfing, kafékultur, kustpromenader, konstfestivaler, you name it! Strax bortom staden finns vingårdar och läckra nationalparker. När man tror att man inte kan få allt, så erbjuder Newcastle just det, ALLT du kan tänka dig vilja ha av en stad som student. Tillbringa dina dagar i naturen eller på stranden och dina nätter på teatrarna eller på promenader längs kusten. Allt är magiskt med denna kosmopolitiska stad. Nedan listar vi vad du som student på University of Newcastle inte bör missa under din tid i Newcastle.  

Stränderna

Solnedgång vid Newcastles hamn

Newcastle är en livad stad med mycket konst och kultur men främst av allt är det en kuststad full av stränder. Newcastle är omgivet av underbara stränder, bland annat populära Nobbys Beach, Newcastle Beach och den hundvänliga Horseshoe Beach. 

Natur & äventyr

Horseshoe viken i Newcastle

Bara 6 km från Newcastles Central Business District ligger Blackbutt Reserve, ett vidsträckt landskap med naturstigar och picknickplatser. Hunter Wetlands National Park är en magisk plats av regnskog, mangrover och inhemska fåglar. Gillar du att cykla så är Glenrock State Conservation Area en plats för dig! Här finns fantastiska mountainbike spår som du bara måste uppleva!

Djurlivet

Newcastle är ett smörgåsbord av djurupplevelser. Här kan bada med delfiner i Port Stephens, gå på valsafari i Coffs Harbour, hänga med kängurur på Pebbly Beach på sydkusten, uppleva den bländande mängden fåglar på Lord Howe Island och beundra det öppna naturreservatet i Dubbo i västra delstaten.

Konst & Kultur

Vacker gatukonst i sprudlande blått, rosa, grönt och oranget i Newcastle

Newcastle är fyllt av konst och kultur. Här finns en rik livemusikscen och praktiskt taget så hålls konst-, musik- eller filmfestivaler varje månad. Staden har också en fantastik konstscen som man kan dyka in i. Newcastle Art Gallery har en av de bästa offentliga konstsamlingarna i landet, och gatukonsten i Newcastle är enastående, till och med stadens första fängelse, som nu heter The Lock Up, är ett pulserande konstrum! Civic Theatre som öppnade 1929, är en av landets historiska teatrar, värt att besöka!

Vinregionen Hunter Valley

Vy över vinregion i Newcastle

Hunter Valley – Australiens äldsta vinproducerande region – ligger bara 45 minuters bilresa från Newcastle. De 150-tal vingårdarna i Hunter är kända för sin Semillon, men producerar också kvalitets Chardonnay, Shiraz och Cabernet Sauvignon. 

 

Vill du studera i Newcastle eller har du några funderingar? Kontakta oss på Blueberry så hjälper vi dig!
Just nu kan du ansöka om Blueberrys egna stipendium inför dina utlandsstudier!

Carmen Wiech

Marknadspraktikant