Brist på veterinärer i Sverige

 

Det är akut brist på veterinärer i Sverige, nu mer än någonsin i och med att fler har skaffat sällskapsdjur under pandemin. Innan sommaren examinerades endast 85 nya veterinärer runt om i landet, trots att efterfrågan finns för drygt 400. Så om du är osäker på vad du vill bli och älskar djur, plugga till veterinär utomlands via Blueberry och gör skillnad!

Inom detta yrke får du inte bara daglig interaktion med djur, utan även lära dig massor och uppleva nya saker – livet blir aldrig tråkigt som veterinär. Det finns också stora möjligheter att bli anställd direkt efter examen, och lönen är oftast bra. Blueberry samarbetar med Lithuanian University of Health Sciences (LSMU) i Kaunas, Litauen, som erbjuder en högklassig veterinärutbildning. Utbildar du dig till veterinär i ett EU-land kan du efter din examen arbeta inom hela EU, så du behöver inte oroa dig för att din utbildning inte blir erkänd i Sverige. Dessutom kan du precis som för studier i Sverige söka lån från CSN för din utbildning och låna både till kursavgiften och levnadskostnader.

 

Läs mer om veterinärstudier utomlands här.

Vi hjälper dig med din ansökan fån början till slut.

Källa: TV4, 2021. ”Akut brist på veterinärer i Sverige” (https://www.tv4.se/artikel/6W6tfaiV5RvjuFhUVmKkzc/akut-brist-pa-veterinaerer-i-sverige)

 

 

Sally Lou

Marknadspraktikant