Nu har löven fallit från träden och marken är täckt med färgglada löv, temperaturen sjunker och julen börjar närma sig med stora steg. Sverige kan bli ganska tråkigt tills snön faller och i södra delarna av landet får vi nog vänta minst 1 månad innan vi ser snötäckta gator. Just nu sitter vi på kontoret i Stockholm och väntar på att julfiranden ska dra igång. Tills dess drömmer vi oss bort och funderar på var vi vill åka och studera.

Frost, choklad och Queen Mary’s Rose Gardens

studera utomlands i england, london, regents university i regents park

Tänk dig att det är minus 5 grader, frost i träden och det ryker ur munnen när du hälar på andra ”Sunday Walkers”. Du går längs med Oxford Street i London och fönstershoppar samtidigt som du njuter av en varm kopp choklad med grädde. Efter ett tag kommer du fram till korsningen Oxford Street, James Street och fortsätter din promenad mot Regent’s Park och Queen Mary’s Rose Gardens. Under din promenad passerar röda dubbeldäckare och svarta taxibilar fyllda av shoppare med påsar och trötta fötter. Längs byggnader och över gatorna hänger ljusslingor och juldekorationer som lyser upp när mörkret börjar falla. Väl framme i Regent’s Park går du förbi vackra Regent’s Universitys campus påväg mot Queen Mary’s Rose Gardens. Väl framme i Queen Mary’s Rose Garden fortsätter du din promenad bland 12 tusen rosor och 9 tusen begonias. Tänk dig nu att detta inte är en tanke utan att ditt liv ser ut så här!

Bland företagsledare, prinsar och drottningar

studera utomlands på Regent's University i centrala London

När dina tankar om ett London som vinter wonderland börjar tina och dina studier börjar ta slut blir du en del av Regent’s University’s alumni nätverk. Ett av de alumni nätverk där många studenter har gått vidare till att bli välkända och sätt sin egen stämpel på världen. En framgångsrik svensk Alumni från Regent’s är Karl-Johan Persson som i dagsläget är ordförande och VD för det internationella klädföretaget H&M. Andra Alumni studenter som gått vidare till att påverka vår värld är Jetsun Pema som idag är drottninggemål av Bhutan, Prins Félix av Luxenburg samt en hel del kvinnliga författare och skådespelare. Nu kanske du känner lite press, det ska du inte ha! Du kan enkelt ta plats i detta inspirerade nätverk! Det är bara att ansöka till Regent’s University idag!

Andra inspirerande platser

studera utomlands i England, London, Regent's University, Big Ben, Westminster Abby,

London i sig är inspirerande bara av att vara en destination under resorna, i alla fall för oss på Blueberry. London är staden som egentligen har allt, det finns massa olika kulturer, traditioner och människor samt mat från hela världen och historiska platser så som Tower of London, Big Ben, Westminster Abbey och Buckingham Palace. Men även platser som Hyde Park, Madame Tussauds, Primrose Hill och Kings Cross Station med Harry Potter Shop ligger nära varandra och ger möjligheter att inspirera under trötta och hårda studietider. Genom ett snabbt besök, en kaffe eller en lunch kan du, speciellt som student i London, bygga din egen framtid och hitta inspiration från alla världens hörn. Oavsett om det är till studier eller till annat du behöver inspiration. Det enda som kanske inte finns i London är sandstränder, men vill man ha det kan man alltid ta en weekend resa till södra England.

Campus i det gröna

studera utomlands i England, Regent's University, London, Regent's Park

Vi har redan pratat lite om Regent’s Park och Queen Mary’s Rose Gardens men tänk dig att det ligger på gångavstånd från Regent’s University’s campus! I Regent’s Park finns det ett zoo, en utomhus teater, cafe och resturang nära campus samt massvis med öppna gröna ytor, blomrabatter och välklippta buskar. Hur härligt är inte det? Oavsett om det är precis när blommorna börjar slå ut sina knoppar och solens strålar börjar värma eller om det är höst och löven börjar byta färg, blommorna förbereder sig för vintern och paraplyet har en permanent plats i väskan är Regent’s Park verkligen en oas mitt i centrala London där du kan ta en stund och slappna av och ladda batterierna. Även mitt på Regent’s University blir det inte fullsmockat, även om det är upp mot 5000 studenter, i Regent’s Park är alla avslappnade och känner lugnet av det gröna de är omringade av.

You are what you eat!

studera utomlands, England, London, Regent's University, farmers market,

I London finns det mat för alla tillfällen oavsett om det är till en snabb fika på väg till föreläsningen, en hemlagad trerätters middag en lördag eller ett typisk engelsk pubmat för att fira att tentaperioden är över. Allting finns i London och du behöver oftast inte ta dig långa vägar för att hitta det du söker. Det finns allt från små familjeägda restauranger som serverar mat från Japan, Thailand, Indien, Chile, Argentina, Turkiet eller Kina till välkända snabbmatställen från USA och Farmers market’s fyllda med närproducerade och klassiska engelska varor för hemma kocken. Du kan alltså hitta allting du söker i London och lite till, för att mätta magen medan professorer tjatar på om axlar, vinklar, grader och historiker.

Regent’s University?

studera utomlands i england, london, regent's university, campus

Förutom att Regent’s University ligger i just Regent’s Park och att man blir en del av ett härligt gäng drottningar och företagsledare när man har sin examen, vad är så speciellt med just Regent’s University? Jo, du det ska vi berätta för dig! På Regent’s finns det fem olika institutioner, de är; Business & Management, Film, Media & Performance, Fashion & design, Liberalt Arts & Humanities och Psychotherapy & Psychology. Inom dessa fem institutioner finns det mängder av olika kurser du kan studera. Som internationell student kan du välja att studera en eller två terminer Study Abroad, ett Foundation year, en hel Bachelor Degree eller en Master Degree. Det finns alltså massvis med alternativ och du som student kan välja det som passar dig bäst och som uppfyller just dina drömmar.

Så vad väntar du på? Ansök till Regent’s idag!

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator