International College of Management Sydney – ett självklart val!

Det allra mest minnesvärda under min studietid var utan tvekan min utlandstermin på International College of Manangement (ICMS). Jag fick denna möjlighet under min kandidatutbildningen på mitt svenska universitet och självklart tog jag tillvara på den chansen vilket resulterade i att jag fick resa till Sydney, Australien hösten 2018. Mitt namn är Saga och det är jag tillsammans med mina fantastiska kollegor här på Blueberry College & Universitet som hjälper och inspirerar er studenter att ta ett ”leap of faith” och studera utomlands, så låt mig nu inspirera dig att studera på ICMS!

Vad är väl en bal på slottet?

Skolan ligger ungefär 20 minuter med färja från Sydney, på den vackra halvön Manly. Jag brukar alltid säga att Manly är stort nog att ha allt men litet nog att upplevas intimt och personligt.

Skolan erbjuder alternativet att bo på campus, och vem vill inte ta chansen att uppleva att bo på ett slott? Man kan välja att bo i enkelrum, dubbelrum eller med två andra studenter. Förutom drömmen att bo på ett slott så valde jag att bo på campus då man endast behövde ta en eller två trappor ner för att komma till klassrummet (svårt att skylla på distansen om man kom sent till lektionen!) och för att man bor granne med sina klasskamrater. Det bidrog till enkelheten att träffa människor att kunna umgås med, som snabbt blev ens vänner. När man bor på campus får man även en måltidsplan vilket innebär att man får all mat serverad i skolmatsalen för hela studietiden. Jag slapp alltså att handla, laga och diska under hela min termin vilket innebar att jag kunde spendera ännu mer tid vid stranden och på surfingbrädan (och även då och då även ta upp läxboken).

På ICMS studerar ca 1800 studenter främst inom business och management. Jag läste fyra kurser under min utlandstermin, bland annat HR- och finanskurser. Klasserna är alltid små vilket innebär att lektionerna upplevs mer personliga och man får mer lärarledd hjälp och kommer närmre sina klasskamrater. Dessutom var det inspirerande att se hur passionerade mina lärare var i sina undervisningsämnen vilket gjorde lektionerna och studierna så mycket lättare och framförallt roligare. ICMS har även ett ”student success center” där man kan få extra hjälp med ett visst ämne eller om man har läs- och skrivsvårigheter.

Ytterligare en unik del av ICMS är att man under skoltid måste följa skolans Dresscode. Denna Dresscode innebär att man måste bära ”business attire” vilket inkluderar klänningar som täcker knän och axlar med klackskor eller kavaj och slips. Jag uppskattade detta då man uppförde sig mer professionellt på lektionerna, men tro mig vi var inte långsamma på att byta om till badkläderna och flipflopsen så fort skoldagen var över.

Det sker även massor av studentaktiviteter på campus! Till exempel inbjudningar till en rad olika fester och däribland ett cocktailparty á la Great Gatsby. En häftig kuriosa, på tal om det, är att festscenen i filmen The Great Gatsby just är inspelad på ICMS. ICMS har även flera klubbar och föreningar man kan engagera sig i. Jag var exempelvis med i ”The running club” där vi sprang två dagar i veckan innan skoldagen längs Manly Beach. Skolan har även ett utegym, tennis-, fotboll- och basketplan. Såklart även en skolpub!

För att visa hur pass nära skolan ligger stranden, så har ni här nedan ett klipp som min tyska kompis Till spelade in för skolan. Här ser ni även förövrigt hur skolklädseln kan se ut innan den snabbt åker av vid baddags!

 

Surf’s up!

Vad gör man då på fritiden när man studerar 5 minuter från Manly Beach? Hänger på stranden såklart!

En fördel med ICMS är att de har surfingbrädor till utlåning för deras studenter, perfekt för internationella studenter som kanske inte vill köpa en egen bräda men gärna vill prova på. Vi brukade låna brädor och antingen ta en surf innan skoldagen började i soluppgången eller direkt efter skolan var slut för att svalka oss. Ofta stannade vi och surfade på Manly Beach som vanligen hade bra vågor, dagar då vågorna inte var lika bra tog vi bussen ut till the northen beaches. Det var med andra ord aldrig långt bort från bra vågor!

När vi inte surfade eller tröttnade på att ramla av brädan (surfing är så mycket svårare än vad det ser ut!) så fanns det mycket annat att upptäcka. Vi var ofta ute och löptränade, det fanns många olika löpspår i naturreservaten om man inte vill ta en löpning längs stranden. Efter löprundorna när magarna kurrade brukade vi leta oss ner till Manly hamn där det finns ett brett utbud av mat från världens hörn att upptäcka, mitt favoritställe hade otroliga pokébowls där det australienska köket mötte det asiatiska. Om vi någon gång tröttnade på Manly tog vi simpelt färjan över till Sydney för att kanske ta en shoppingtur eller se en konsert på operahuset.

    

Roadtrips!

När man är iväg på utlandsstudier ska man ju självklart passa på att uppleva så mycket som möjligt, därför när studierna är klara för veckan eller när man får långledigt, tycker jag man ska ut och roadtrippa! Och Australien är ett utmärkt land för detta då man enkelt kan hyra en bil ihop några stycken och välja ut en rimlig rutt eller boka en bussresa. Jag fick uppleva både Uluru, även känd som Ayers rock som ligger i delstaten Northern territory och även den kulturella staden Melbourne i Victoria.

           

Hoppas jag har lyckats inspirera dig till att vilja studera på ICMS, eller kanske i Australien eller någon annanstans i världen? Du är varmt välkommen att kontakta mig eller någon av mina kollegor så pratar vi mer än gärna med dig om dina drömmer kring utlandsstudier!

Vänliga hälsningar,

 

Saga Kjell

Key Account Manager