Det första jag la märke till när jag såg Universidad Europea Madrid var hur vackert det är

Mitt namn är Nicole Jäger och jag är 23 år gammal. Jag kommer från Stockholm och upptäckte Blueberry genom en nära vän till mig som börjat plugga genom dem. För cirka 2 månader sedan flyttade jag till Madrid och började studera på Universidad Europea Madrid. Det är ett av mina livs bästa beslut! För närvarande pluggar jag olika kurser inom business men kommer börja ett program till våren med inriktningen International Relations.

Varför valde du att studera utomlands?

Jag valde att studera utomlands för att jag dels kände mig redo för att börja plugga igen men framförallt för att jag ville få uppleva hur det är att bo utomlands. Jag ville prova på något nytt, få nya upplevelser och träffa nya människor.

Hela campus är väldigt exklusivt och svårslaget

Det första jag la märke till när jag såg Universidad Europea Madrid var hur vackert det är. Trots att vi är i en speciell situation just nu med Covid-19 har skolan varit bra på att anpassa sig, vi kan gå till skolan fysiskt eller studera hemifrån via onlineklasser.

Har du någon favorit bland de kurser du läser?

Ja, jag skulle absolut säga att business marketing är min favorit just nu! Vi har ett grupparbete som vi jobbar med under hela hösten som bland annat innehåller en tävling vilket jag alltid tycker är superkul.

Madrid är en fantastisk stad, alltid mycket liv och rörelse!

Det finns allt ifrån takbarer, shopping, tapas, monument och mycket kultur. Staden är välkomnande och det tog inte lång tid innan jag började känna mig som hemma i Madrid.

Var bor du och hur gjorde du för att hitta boende?UE - Madrid Campus

För närvarande bor jag i en villa i Villaviciosa de Odón med andra studenter. Det är väldigt många studenter som pluggar på Universidad Europea Madrid som bor just i Villaviciosa eftersom det är nära framförallt till skolan men inte långt ifrån Madrids center. Jag fann mitt boende genom idealista.com, där finns många boendealternativ.

Bor du själv eller delar du med andra? Bor du med svenskar eller andra nationaliteter?

Jag bor med 10 andra studenter, vi alla har varsitt rum och badrum så delar vi kök/vardagsrum. Vi har olika nationaliteter, de flesta kommer från Spanien men vi har också studenter från Frankrike, Norge och Italien.

 

Vad brukar du göra på fritiden?

På fritiden är jag nästan alltid med umgänget från min klass. Vi hittar på allt möjligt tillsammans och ibland ses vi bara för att plugga.

Varför vände du dig till Blueberry när du skulle studera utomlands?

Jag hörde för första gången om Blueberry när jag tog studenten, jag var där på informationsmöte men la mina planer på is. Några år senare började min kompis studera i Los Angeles via Blueberry och jag bestämde mig för att kontakta dem och se vad för möjligheter det fanns. De har hjälp mig med hela processen och har varit till fantastisk hjälp.

 

Har du några tips till andra som är intresserade av att åka utomlands och studera?

Du kommer inte ångra dig! Det finns så många universitet att välja på och jag skulle verkligen rekommendera att ta kontakt med Blueberry för att få all information. Det är det bland det roligaste jag gjort och jag hoppas att fler får uppleva hur det är att studera utomlands!

Vad har du för planer efter dina studier?

När jag studerat klart är det absolut dags för mig att börja jobba och påbörja karriären.

 

Vill du studera i en inspirerande miljö och uppleva Madrids storstadspuls? Gör då som Nicole och ansök till Universidad Europea.

Kontakta Blueberry så hjälper vi dig hela vägen!

Ida Dahl

Area Manager