Terminen på Columbia University är mitt livs investering

Beatrice Edler studerade en termin på anrika Ivy League-universitet Columbia University i New York i USA. Här berättar hon om varför terminen på Columbia var hennes livs bästa investering.

Varför valde du Columbia University?

Jag valde Columbia University i New York då det är ett av USA:s mest anrika universitet. Jag ville uppleva möjligheten att få uppleva den erkänt höga utbildningsnivån och få ett bredare perspektiv i min utbildning.

Var det smidigt att ansöka till skolan?

Visumprocessen till USA var ganska tids- och energikrävande, men det var värt det när allt var klart! När väl alla pappren var i sin ordning och jag skulle åka till Ambassaden i Stockholm så gick det mycket smidigt. Jag upplever också att jag fick bra support från både Blueberry och skolans studievägledare.

Studera på Columbia University i New York på blueberry.nu

Hur löste du ditt boende i New York?

Jag har varit i New York tidigare och kände till områden jag ville bo i. Jag lärde känna kontakter i Williamsburg, Brooklyn, och hittade snart ett bra rum med nära anslutning till tunnelbanan. Även om jag bodde långt från skolan som ligger på Manhattan så tog det inte mer än 35-40 min till skolan, något man får räkna med i en storstad som New York.

Plugga på Columbia University på blueberry.nu

Hur var det att studera på Columbia University?

Kunskapen jag har fått från Columbia är den bästa investeringen jag kunde ge mig själv, något som man alltid kan bära med sig. Det var helt fantastiskt med de resurser som fanns och vi hade tillgång till seminarier och föreläsningar av nobelpristagare såväl som presidenter/ministrar och ledare världen över. Kurserna varierar beroende på vilken utbildningsnivå man väljer. Jag valde Graduate/ Postgraduate level, vilket innebär avancerad nivå, då jag läser på Master-nivå hemma i Sverige. De kurserna hade hög nivå och mina klasskamrater var väldigt duktiga. Arbetsbördan beror också på hur många kurser man tar. Då jag vill tillgodoräkna mina poäng från min termin på Columbia var jag tvungen att läsa 5 kurser, man läser vanligtvis 4 kurser. Dock upplevde jag att det gick bra, och enligt min mening är det svårare att få bra betyg i Sverige än i USA. Dock använder de skala-mässiga betygskriterier i vissa kurser, vilket innebär att resultatet/ betyget beror på hur andra i din klass presterar.

Study Abroad på Columbia University på blueberry.nu

Hur var det sociala livet på och utanför skolan?

Jag träffade alla möjliga nationaliteter och även andra svenskar och hade en fantastiskt tid socialt såväl som akademiskt. Då skolan ligger i New York så upplevde jag att det inte är jättemånga ”Student Unions”, men för min del spelade det ingen roll då jag redan upplevt den biten på mitt hem-universitet i Sverige. New York erbjuder dig dock allt du kan önska!

Hur ser framtidsplanerna ut nu efter studierna på Columbia?

I samband med att jag ansökte till Columbia University så fick jag även erbjudande om att göra ett Legal Internship I New York (jag läser juridik hemma i Sverige). Mitt nästa steg är därför att förbereda ännu en visumansökan och påbörja ett halvår i New York, något som jag ser fram emot! Om Du funderar på att göra något liknande kan jag varmt rekommendera Columbia University, det var ett av de bästa halvåren i mitt liv.

Läs mer om Columbia University här.

Beatrice Edler