”Det är svårt att summera en resa på åtta år men något alla platser har gemensamt är att jag har lärt mig otroligt mycket på vägen”

Surfare Costa Rica

Jag har precis påbörjat min andra dag som marknadspraktikant här på Blueberry och känner mig redan som hemma bland alla på kontoret som likt mig själv bott i många olika delar av världen.

Att flytta till andra sidan jordklotet

När jag var nitton år och precis hade tagit studenten hade jag ingen aning om vad jag ville göra. Jag hade alltid drömt om att flytta utomlands och trots att det kändes läskigt, tänkte jag att jag var tvungen att testa. Flyttlasset till andra sidan jordklotet gick hösten 2014 och vad som skulle bli ett år utomlands slutade med att jag jobbade, bodde och reste runt i nästan åtta år. Med många erfarenheter från olika delar av världen i bagaget är jag nu tillbaka i Sverige och inledde mina studier till Digital Marketing Specialist på IHM Business School hösten 2023.

Tiden i Australien

Australien är en drömdestination för många och att ha fått spendera ungefär två och ett halvt år i detta fantastiska land är något jag aldrig kommer att glömma. Att testa på att leva i Australien med allt från surfing, oändliga sommardagar och dess fantastiska människor till att se kängurur, jobba på en boskapsfarm och att snorkla i Stora Barriärrevet, var bara några av de saker som förgyllde mina dagar. Förhoppningsvis kanske jag kan komma tillbaka till The Land Down Under för att fördjupa min utbildning någon gång i framtiden!

Äventyret fortsatte…

Efter Australien spenderade jag ett år i Nya Zeeland bland glaciärer, berg och vita stränder innan äventyret fortsatte. Då bar det av mot bland annat Bali, Thailand och Filippinerna följt av Dubai, Mexico och USA. Däremellan blev det även många stopp i Europa där jag bland annat bodde i Spanien och Portugal. Jag har såklart behövt försörja mig under tidens gång vilket jag gjort genom att till exempel jobba som bartender på en beach bar i Cooggee Beach, Sydney, som promo manager på en restaurang i Queenstown, Nya Zeeland, som cocktailservitris på en resort i Dubai och senare som frilansare via eget företag då jag främst jobbade med översättning, copywriting och marknadsföring.

Nusa Penida Bali

Vad lär man sig under åtta år utomlands?

Det är svårt att summera en resa på åtta år men något alla platser har gemensamt är att jag har lärt mig otroligt mycket på vägen. Resan har såklart kantats av många motgångar och hemlängtan men jag har växt otroligt mycket som person, lärt mig att klara mig på egen hand och framför allt har jag knutit ovärderliga kontakter världen över och tagit reda på vad jag vill i livet. Nu väntar ett nytt äventyr med studier och en början på min karriär som digital marknadsförare!Luftballong Mexico City

Ellen Skog

Marknadspraktikant