HEEEEJ!!

Idag är det sex månader sedan jag packade halva mitt liv i alldeles för tunga resväskor och satte mig på ett flygplan till Santa Barbara för det bästa halvåret i mitt liv. Nu är det snart dags att åka hem och jag sitter med ett leende och tänker tillbaka på allt roligt jag har fått vara med om. Jag är så glad att jag vågade ta steget utanför min trygghetszon och sökte till skolan där i början av april. Blueberry hjälpte mig med hela ansökningsprocessen vilket verkligen underlättade för jag och papper är oftast inte bästa vänner, haha. När jag bestämde mig för att plugga utomlands och skrollade igenom vilka skolor det fanns att välja på (hur många som helst!!) fastnade jag direkt för Santa Barbara City College. Skolan ligger precis vid havet i vackra Santa Barbara, Kalifornien.

Jag var lite orolig över att hitta lägenhet och roomies men jag hittade dem ganska direkt i Blueberry’s Facebook-grupp för SBCC-studenter vilket jag är så glad över, idag är vi världens bästa lilla familj & vänner.

studera utomlands i USA, Santa Barbara City College, student ambassadör, Blueberry studentFrån den dagen jag landade i Santa Barbara har jag känt mig som hemma och jag har trivts så bra. Alla människor här är så öppna och glada så man känner sig alltid väldigt trygg och välkommen. Det bästa med Kalifornien är vädret, man kan ligga på stranden och sola i princip året om och man blir så lycklig av att vara i solen varje dag. Förutom att ligga på stranden brukar vi ta kvällspromenader till Ralphs för att handla (vår favoritsyssla haha), strosa längst med den fina shoppinggatan och utomhusgallerian Paseo Nuevo, gå på bio (tips: billigare på tisdagar), åka på collegefester, gå på Pumpkin Patch, prova på olika restauranger, åka på roadtrips till alla storstäder kring Santa Barbara och gå morgonpromenader i solnedgången. Mina favoritminnen härifrån var när vi hyrde en bil och spenderade dagen i Malibu, när vi hikeade upp till Hollywoodskylten, våra pizzahäng på stranden och såklart alla collegefester (som är precis som på film).

studera utomlands i USA, Santa Barbara City College, student ambassadör, Blueberry student      studera utomlands i USA, Santa Barbara City College, student ambassadör, Blueberry student      studera utomlands i USA, Santa Barbara City College, student ambassadör, Blueberry student

Innan jag började på College hade jag en helt annan bild av hur det skulle vara! Jag var supernervös första dagen och trodde att kurserna skulle vara jättesvåra och lärarna jättestränga. Jag hade verkligen ingenting att vara nervös över för lärarna är så härliga och duktiga och skolan är inte mycket svårare än gymnasiet. Det finns flera hundra intressanta kurser att välja mellan, om man är skoltrött finns det massor roliga kurser man kan välja som till exempel surfing, yoga, bakning och pilates. Jag har läst lite olika kurser inom marknadsföring, psykologi och kommunikation för att få inspiration till vad jag vill syssla med i framtiden. Mina absoluta favoritkurser är ”Intercultural Communication” och ”Social Psychology”, främst för att mina lärare var så passionerade och duktiga i sina ämnen. Att plugga på College är verkligen en upplevelse och jag är så glad att jag har fått prova på det! Skolans campus är dessutom så fint, med utsikt över hela Santa Barbara och ett avstånd på 5 minuter till stranden.

studera utomlands i USA, Santa Barbara City College, student ambassadör, Blueberry studentJag kan inte med ord förklara hur lärorikt och roligt det här halvåret i Santa Barbara har varit. Jag är så stolt över mig själv att jag vågade åka iväg själv från min trygga punkt hemma i Sverige för jag har växt så mycket som människa och lärt mig så mycket om mig själv. Jag har fått träffa nya människor från hela världen och fått vänner som jag kommer ha med mig hela livet. Jag har fått se så coola platser och ibland har jag fått nypa mig i armen för att allt känns som en dröm här borta. Att bara vakna upp bredvid mina bästa vänner samt gå ut och få se solen och palmerna direkt utanför dörren varje morgon är oslagbart. Jag är så tacksam för att jag har haft möjligheten och modet att åka hit. Jag vet att pengar kan vara ett problem i många fall och vill bara tips er om att man hos CSN kan ta merkostnadslån för både skolavgift, försäkring och flyg – så man behöver inte massor pengar på sparkontot för att kunna åka hit! Jag ser lånet som en investering och kommer aldrig någonsin ångra att jag åkte hit och unnade mig världens bästa månader i Santa Barbara.

studera utomlands i USA, Santa Barbara City College, student ambassadör, Blueberry student

Jag har nu ett andra hem på andra sidan Atlanten som alltid kommer ligga mig extra varmt om hjärtat. Jag blir alldeles gråtfärdig nu när jag tänker tillbaka på alla minnen här, om det är någon där hemma som sitter och funderar på att flytta utomlands – GÖR DET BARA! Det finns ingen bättre tid än nu och det är inte så läskigt som det låter. Det är det bästa du någonsin kommer göra! Och Blueberry finns där och hjälper dig hela vägen!

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator