”Sydney är en riktigt häftig stad som alla bör se!”

Hej! Erik heter jag och jag studerar en Master of Banking and Finance på Macquarie University i Sydney!

Varför valde du att studera utomlands?

Jag ansåg att mina kunskaper i engelska behövde förstärkas och genom att åka till en skola utomlands fick jag goda möjligheter att göra detta. Även möjligheten att kunna jobba utomlands efter mina studier lockade mig!

Har du någon favorit bland de kurser du läser?

Ja, Alternative Securities är riktigt intressant på skolan med en bra lärare som gör att det är roligt att gå till föreläsningen.

Vilket var ditt första intryck när du kom till campus?

En modern upprustat skola som lagd ned stora resurser under corona på att få upp kvalitén på sin anläggning. Väljer man att studera här så har man tillgång till nya fräscha lokaler!

Är det stor skillnad på att studera på universitetet utomlands jämfört med Sverige?

Ja, vi har andra värderingar hemma när det kommer till mycket och det är svårt att komma överens pga olika kulturella skillnader ibland men så är det hemma med. Kursupplägg och litteratur är snarlik.

Hur ser en vanlig skoldag ut för dig?

Jag har föreläsningar fyra gånger i veckan och spenderar i princip samtliga dagar i veckan på biblioteket för att få bra betyg och så mycket utbyte som möjligt av min utbildning!

Vad tycker du om Sydney?

Riktigt häftig stad som alla bör se, en blandning av New York, London och Bangkok!

Var bor du och hur gjorde du för att hitta boende?

Bor bra nu på campus i eget rum i korridor men i början var jag inneboende i en villa som låg lite längre bort från universitetet. Jag delar lägenheten med fem andra studenter på campusboendet. Riktigt lyxigt att ha 200m till föreläsningssalen! Inga svenskar bor här vad jag vet utan endast andra nationaliteter, främst asiater och indier. Mitt boendetips är: Ställ dig i kö, ju förr desto bättre till boendet på campus!

Vad brukar du göra på fritiden?

Förbereder mig för Sydney maraton och hoppas kunna springa på en bra tid :) Det finns även hur mycket som helst att se i Australien och Sydney över lag. Rekommenderar att läsa på mycket innan om olika resmål/sevärdheter beroende på dina personliga preferenser.

Har du några tips till andra som är intresserade av att åka utomlands och studera?

Kör hårt och ha en superkul vistelse. Livet är för kort för att inte hinna se världen. Perfekt vis att växa som person och få andra perspektiv på saker och ting.

Vad har du för planer efter dina studier?

Arbeta inom ekonomi i en annan stad i Europa eller ett bra jobb hemma i Sverige!

Vill du också studera i den moderna storstaden Sydney? Kika in Macquarie University HÄR!

Ida Malmberg

Marknadspraktikant