Istituto Europeo di Design Italien – Mode och Design på högsta nivå

Om du har passion för mode och design och vill utveckla dig inom området borde du ta en titt på Istituto Europeo di Design (IED)! En skola som andas design! Sedan starten år 1966 i modehuvudstaden Milano har skolan gett många av nutidens designers en kickstart på karriären. Här kan du njuta av italiensk kultur med allt vad det innebär medans världens dörrar till modeindustrin öppnas framför dig. Här kommer fem anledningar till varför just IED kan vara ett bra alternativ för dig som vill arbeta i modebranschen!

1. Flera städer med starka modeinfluencer

IED har campus i ett flertal städer i Italien. Förutom Milano kan du till exempel välja att studera i huvudstaden Rom, den kulturstarka staden Florens eller varför inte i Cagliari på Sardinien? Vart du än väljer finns goda möjligheter att ta del av Italiens färgstarka kultur och IEDs starka koppling till modeindustrin.   

2. Stort kontaktnät

Tack vare IEDs stora kontaktnät finns möjligheten att inte bara knyta kontakt med lärare utan även de största aktörerna inom mode- och designindustrin. Hur coolt låter det inte att ha praktik på modehus som jättarna Armani, Prada och Gucci? Det finns även chans att medverka på historiska Milano Fashion Week.

Utsikt Italien

3. Hög standard

Då IED:s har ett stort kontaktnät och många tidigare studenter som nått framgångsrika karriärer är det en självklarhet att utbildningarna håller hög standard. Lär dig från de bästa inom design- och modeindustrin inom olika områden, från det mer kreativa till lagar, regler och marknadsföring. Här får du kunskaperna som krävs för att starta eget företag efter studierna om du vill.

4. Kreativt umgänge

Då du kommer studera med flera likasinnade personer kommer du både studera och leva i en kreativ miljö. Att pusha varandra och byta tankar och ideér kommer definitivt göra dig extra inspirerad och motiverad.

Istituto Europeo di Design IED spanien campus

5. God jobbmöjligheter efter studierna

Tack vare det stora nätverket du kommer skaffa på IED, både i skolan och genom praktik, kommer flera möjligheter öppnas för dig. Tidigare IED- och Blueberrystudentern Ida Kvist arbetar idag som Grafisk Designer i Florens efter att ha studerat på IED i Milano.

”Det bästa med att studera i Milano är att man befinner sig mitt i en stad med lång historia men som även ständigt är i utveckling, framförallt inom dom kreativa områdena”. Läs mer om Idas erfarenheter här.

Se även: IEDs Stipendium

IED erbjuder just nu ett Early Bird scholarship på 15% för deras Semester och Year Abroad, vilket gäller om du ansökt till skolan innan den 4e oktober.

Vill du veta mer om Istituto Europeo di Design Italien? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi gärna mer! Här kan du även läsa mer om Istituto Europeo di Italien.

 

Erik Havilehto

Praktikant