University of Auckland – där studier möter äventyr

Välkommen till det pulserande hjärtat av Nya Zeelands utbildningsvärld, där högkvalitativ utbildning i storstaden möter naturupplevelser och äventyr runt varje hörn. University of Auckland har kommit att bli en global favorit för ambitiösa studenter världen över. Universitetet som inte bara utbildar utan också inspirerar och förbereder dig för en framgångsrik framtid. Här kommer fem anledningar till varför du borde studera på University of Auckland.

1. Utbildning av högsta kvalité

Visste du att University of Auckland är det högst rankade universitetet i Nya Zeeland? Faktum är att universitetet är världsledande med en ranking på plats #68 i QS World University Rankings 2024. Dessutom är universitetet ledande inom forskningsfrågor. Detta visar på att universitetet och utbildningen håller en mycket hög kvalité och strävar efter att fortsätta utvecklas. Här kan du välja att läsa mellan 140 olika program inom fakulteten för ekonomi, humanistiska, kreativ konst och industri, utbildning, ingenjör, medicin och hälsovetenskap, juridik och naturvetenskapliga fakulteten, det finns något för alla! Väljer du att studera vid University of Auckland kan du känna dig trygg med att du får med dig värdefull och högklassig kunskap och många erfarenheter inför din framtida karriär.

2. Studentliv med massor valmöjligheter

Det finns ett stort utbud av valmöjligheter om du är ute efter att ha ett aktivt och socialt liv vid sidan av dina studier.  Är du intresserad av kultur och kanske vill hålla på med musik, debattera, eller gillar att skriva? Eller är du mer ute efter att utöva någon sport som löpning, rugby, badminton, paddla kanot eller yoga? Kanske vill du bidra till något större och betydelsefullt och delta i hållbar framtid kollektivet, Amnesty på campus eller Fairtrade club? Vid Auckland University finns det något för alla! En underbar möjlighet att lära känna människor världen över med samma intressen som du själv och skapa vänskaper för livet. Här nedan kan du få ett smakprov på olika föreningar och klubbar du kan delta i.

Läs mer om livet på campus här.

3. Miljö och natur

Har du alltid drömt om att vandra i en regnskog eller se en vulkan? Då har du kommit rätt! Nya Zeeland är känt för sin spektakulära natur och det är förståeligt att landet finns med på mångas bucketlist. Hoppar du på färjan och åker dryga timmen ut hamnar du på Rotora Island, ön som har allt från vackra stränder med möjlighet till snorkling, till vackra vandringsturer där du kan få se unika djur och fågelarter. Även Great Barrier Island är ett populärt resmål där du kan vandra lite längre hajker och överraskas av vackra vattenfall, bada i varma källor och njuta av fina stränder. Väster om Auckland finner du den häpnadsväckande bergskedjan och regionalparken Waitakere Ragens, där den fantastiska naturen förtrollar dig med imponerande vattenfall, många sagolika vandringsleder och ovanliga svarta sandstränder.

Om den vackra naturen med skog inte är något för dig finns det massvis med möjligheter att utforska livet på havet. Tack vare Aucklands läge med havet som breder ut sig runt staden finns det väldigt många hamnar, och det är svårt att inte snegla ut på segelbåtarna som målar havet. Detta har gjort att staden kommit att kallas för ”City of Sails”. Vare sig du är en erfaren veteran eller nybörjare på havet har du något att uppleva.

Natur i Nya Zeeland.

4. Bo i studentboende

När du studerar vid University of Auckland har du möjlighet att söka flera olika varianter av studentboende genom skolan. För den som gillar att ha det mesta ordnat finns det möjlighet att bo i studentrum där du delar gemensamma utrymmen med andra studenter, samt ha tillgång till tvätt och måltider inkluderat. Detta är en social boendeform där du lätt skaffar nya vänner och kan delta på många aktiviteter. För den som gillar att ha sitt egna space finns det möjlighet att ansöka om en egen studentlägenhet där man får ta mer ansvar själv. Alla boenden ligger i närheten till campus vilket gör att du har nära till både city och universitetet. Här kan du läsa mer om studentboende vid University of Auckland.

5. Starkt nätverk

University of Auckland är ett internationellt universitet med ett starkt nätverk. Detta ger dig möjligheten att bygga nya relationer och knyta nya kontakter med personer världen över vilket är en framgångsrik resurs i din karriär. Universitetet har ett uppskattat alumnnätverk där tidigare studenter vid skolan är anslutna och kan dela med sig av sina värdefulla erfarenheter. Genom att ta del av detta berikande kontaktnät kan du öppna nya dörrar för möjligheter, bygga spännande samarbeten och dela berikande kunskap som får dig att växa både personligt men även utvecklas i din karriär.

Samarbete i skolan

Sugen på att börja studera på University of Auckland? Läs mer om University of Auckland här. Du kan även kontakta oss på Blueberry så hjälper vi dig kostnadsfritt med rådgivning genom hela ansökningsprocessen.

Tove Pettersson

Marknadspraktikant