Drömmer du om en karriär inom film? Met Film School i London lever och andas filmskapande. Ett av skolans populäraste program, Bachelor of Arts (BA) in Practical Filmmaking, är den mest intensiva och praktiska i sitt slag i Storbritannien. Här får du bland annat en överblick över tagning, produktion, finansiering, lagstiftning, reglering och distributionsstrukturer. Skolan har även en 1-årig utbildning inom Filmmaking. Denna utgör grunden för det första året av BA in Practical Filmmaking.


Skolan använder sig av en kombination av lärare och gästföreläsare till sina utbildningar, något som verkligen uppskattas bland studenterna på skolan. Ett exempel på en tidigare gästföreläsare är regissören David Yates, som regisserade de fyra sista Harry Potter filmerna. Här kan du läsa mer om det besöket.

Video om skolans filmprogram: BA Filmmaking.

Simon, som just nu läser en BA Practical Filmmaking skrev så här under sin första tid på Met Film School: “På Met så har du den första terminen där man får pröva på allt! Till exempel så har vi precis börjat en tre-veckors period där vi kommer spela in 48 kortfilmer. Alla kommer att pröva alla olika roller (Director, Assistant Director, Cinematographer, Gaffer, Boom Operator mm.).

Efter den terminen så kan man välja om man vill fortsätta med Practical Filmmaking, eller om man vill hålla på med Cinematography. Efter första året kan man också välja VFX. Har hittils haft minst 10 olika lärare (förmodligen fler), och allihop har varit riktigt bra! En del är väl lite mer speciella men dom har alltid väldigt intressanta saker att lära ut. Vi är drygt 85 st, med ett och två-års kurserna tillsammans, men uppdelade i åtta grupper, så ungefär tio personer i varje grupp.

Det har funkat riktigt bra hittills, och dom grupperna byts efter varje termin (tre ggr om året) så att man får pröva på att jobba med alla typer av människor. Bästa är väl att försöka bo i Ealing, där skolan ligger. Jag bor femton minuter med buss därifrån, men jag brukar gå istället, det tar drygt 40 min. Det går definitivt att bo centralt, en del gör det. Tror det tar typ en halvtimme från centrala London. Kort sagt, det har varit riktigt härligt, den här första månaden!

Första dagen hade vi redan skrivit och filmat en kortfilm. Tror inte att jag någonsin har lärt mig så mycket på så kort tid. Men, det är väldigt intensivt. Det går att jobba under tiden, men förmodligen bara på helger, eftersom man slutar tidigast 17 varje dag, och ibland senare.”

Ps: Met Film School har även ett campus i Berlin. Klicka här för att läsa mer.

Kontakta gärna mig på stina@blueberry.nu om du har frågor om Met Film School eller filmstudier i övrigt.

Stina Lindgren