Det finns många anledningar till varför man vill studera utomlands och många saker att tänka på kring ansökan och vilket college eller universitet man börjar studera på. Det är därför Blueberry finns för dig! Ett av våra nyare samarbeten är med Griffith University i Australien som är väldigt populärt bland svenska studenter. Hur kommer det sig då? Det ska vi berätta här!

Universitetsranking

Studera utomlands i Australien, Queensland, Griffith University, Brisbane, Gold Coast, utlandsstudier, ansök via blueberry.nu, Griffith Mates, Internationella studenter, strand, vänner,

Det finns flera olika rankingsystem för universitet runt om i världen och dessa kollar på alla möjliga olika områden. Allt från overall score till specifika ämnesområden, hållbarhet och anställningsbarhet efter examen. Griffith University har blivit rankade av QS World University Rankings och kommit in på deras Top 50 Under 50 Universities 2020!

Nära till stranden

Något som är helt underbart när man studerar i kuststäder, närheten till havet! Vem vill inte ha möjligheten att ta en paus från studierna och ha kunna ta en promenad med sand mellan tårna och vågor som rullar in. Det är ju en dröm och speciellt om det är varmt, vilket det är i Australien! Här får du njuta av vita stränder och solsken de flesta dagarna om året!

Nya vänner – nya intressen

Studera utomlands i Australien, Queensland, Griffith University, Brisbane, Gold Coast, utlandsstudier, ansök via blueberry.nu

På Griffith University är vänskap och gemenskap värdegrunder som speglar hela universitetet. Det märks särskild bland alla universitetets studentföreningar och klubbar som studenterna har startat och engagerar sig i. På Griffith University finns det över 120 studentföreningar och studentklubbar för studenter att gå med i och lära känna nya vänner genom. Perfekt för dig som åker utomlands själv!

Moderna campus runt om i Queensland

Griffith University har ett flertal campusområden runt om i Queensland varav det största är Griffith Gold Coast Campus. Här studerar över 18 000 studenter i toppmoderna anläggningar och med undervisning och forskning inom nästan alla inriktningar. På campus hittar du ett stort urval av caféer, restauranger, ett stort bibliotek, butiker och ett stort, välutrustat gym. Självklart finns även en pool där du kan ta dig en avkopplande simtur eller hänga lite i solen mellan lektionerna.

Boende i Australien

Studera utomlands i Australien, Queensland, Griffith University, Brisbane, Gold Coast, utlandsstudier, ansök via blueberry.nu, campus, natt, upplyst

En annan bra sak på Griffith University för internationella studenter är att det finns flera alternativ för boende som studenterna kan få hjälp av universitetet att söka. Som internationell student kan du välja mellan att bo på eller utanför campusområdet. Många studenter väljer även att dela ett boende utanför campusområdet. Är du inte säker på vart du vill bo? Gör Griffith’s boende quiz.

Funderar du på din framtid?

Studera utomlands i Australien, Queensland, Griffith University, Brisbane, Gold Coast, utlandsstudier, ansök via blueberry.nu

Funderar du på vad du vill studera eller kanske vad du ska göra med ditt liv? Det är svåra frågor som för många kan ta flera år att besvara och det är helt okej! Det kan vara jättesvårt att bestämma sig. Då är det bra med ett utbildningsalternativ som ger dig chansen att testa på olika ämnen eller ett universitet som har många ämnen för dig att välja mellan. På Griffith University finns det över 300 program med flera tusen kurser som du kan välja mellan. Och om du vill ha hjälp med studierådgivning inför dina studier är det bara att kontakta Blueberry så hjälper vi dig!

Hur länge ska man studera?

Studera utomlands i Australien, Queensland, Griffith University, Brisbane, Gold Coast, utlandsstudier, ansök via blueberry.nu, studenter, internationella studenter, föreläsningar

Det finns egentligen inget rätt svar på det, mer än tills du är klar eller tills du känner dig klar, sen om det är några veckor eller en hel Bachelor degree på 3 år, det är upp till dig. På Griffith University har du möjlighet att studera fristående kurser antingen en eller två terminer. Då har du möjlighet att välja fritt bland alla kurser som finns på Griffith. Du kan också välja att studera en Bachelor eller Master Degree om du är intresserad av en längre utbildning.

Känner du nu att du vill åka till Australien och studera på Griffith University, då är det bara att ansöka idag och få Blueberrys hjälp med hela processen!

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator