Macquarie University i Sydney är ett högt rankat och innovativt universitet som ger studenter de rätta förutsättningarna för att komma in på arbetsmarknaden. Hela 90% får arbete inom sitt område efter avslutad examen! Här kan du välja att bo på något av skolans campusboenden och få en äkta Australiensk studentupplevelse under studietiden. Läs vidare för att få veta mer om Macquarie University och vad som utmärker universitetet!

Vackert campus i Sydney

campus fasadenUnikt beläget i hjärtat av Australiens största högteknologiska distrikt, erbjuder Macquarie’s konstnärliga campus 126 hektar öppen mark och toppmoderna anläggningar som ger utrymme och frihet att tänka, växa, uppnå och förändra. Från skolans campus kan du enkelt ta dig till centrala Sydney på 20-30 minuter med tåg.

På campusområdet hittar du det mesta du kan tänkas behöva, allt ifrån caféer, butiker, banker, barer, apotek och mycket mer. Här finns även en riktigt bra idrottsanläggning med bland annat ett välutrustat gym, squashbanor, simbassäng och basketplan.

Praktik som ger universitetspoäng!

 

Macquarie universitet strävar efter att du ska nå längre än klassrumsteorin och fortsätta att uppnå riktigt anmärkningsvärda saker. Det är därför de har slagit ner väggarna mellan akademi och industri för att ge dig inbyggda praktikplatser och kurser som skapats av branschpersonal, allt så att du kan få den perfekta blandningen av akademisk och verklig erfarenhet du behöver för att komma vidare.

Lärande och utveckling

Macquarie University Sydney föreläsningssalTack vara PACE (Professional and Community Engagement) ger universitetstudenterna tillgång till både lokala och internationella praktikplatser, studieresor, utvecklingsprojekt och service-learning. Som student på Macquarie får du helt enkelt väldigt mycket hjälp på traven i din framtida karriär!

Högt rankat universitet som ligger i framkant

Studera i Sydney i Australien på Macquarie på blueberry.nuMacquarie är rankat bland Australiens femton bästa universitet enligt Academic Ranking of World Universities (ARWU, 2019)! Det är ett innovativt och annorlunda och universitetet har legat bakom flera stora upptäckter och innovationer. Det var till exempel här som cochlea-implantatet för hörselskadade uppfanns och på universitetets universitet får du låna dina böcker av en robot. Imponerande nog utvecklades även Wi-Fi på Macquarie University!

Mycket förmånliga stipendier på Macquarie

Ansök till Macquarie University i Sydney på blueberry.nuMacquarie erbjuder ett mycket förmånligt stipendium för europeiska studenter som ansöker till något av skolans program på kandidat- eller masternivå. Förutom 5000 AUD (ca 31 300 SEK) i rabatt per år på skolans terminsavgifter får du även 5000 AUD (ca 31 300 SEK) på plats när du kommer till Australien. Skicka in din ansökan nu så gör skolan en samlad bedömning av din profil där betyg är en del. Som svensk student har du stor chans att få stipendiet så ta chansen!

Du som har höga gymnasie- eller universitetsbetyg har även chans att ta del av Macquarie University International Scholarships (MUIS). Läs allt om stipendierna här!

Vill du veta mer om Macquarie University? Eller kanske boka in ett samtal med oss för att få hjälp med dina frågor eller ansökan? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Saga Kjell

Key Account Manager