Jag kan verkligen rekommendera Lorenzo de’ Medici i Florens!

Sandra Bergström tog steget och åkte till Florens i Italien för att läsa ett Certificate i Interior Design (inredningsdesign) på konst- och designskolan Lorenzo de’ Medici. Vi passade på att ställa några frågor till henne om hennes upplevelser i Florens.

Varför valde du att studera på just Lorenzo de’ Medici?
– Jag hade hört gott om skolan och lärarna från en vän som tidigare studerat där och utifrån hans förklaring av kurser och utbildningen i helhet tyckte jag att det skulle passa mig utmärkt.

Tycker du att du valt rätt typ av skola och utbildning?
– Absolut, är jättenöjd.

Tycker du att du valt rätt studieort?
– Ja, Florens är underbart och var det perfekta valet för mig.

Hur var skolans campus och lektionssalar?
– Ljusa, fina lektionssalar i centrala Florens. Nära och bra till allt.

Kan du rekommendera någon speciell kurs på skolan?
– Alla kurser var bra på sitt sätt så det är många jag kan rekommendera, men möbeldesign var en mycket rolig kurs där man verkligen utvecklade sin kreativitet. Rendering (dator) är också att rekommendera då jag lärde mig jättemycket om 3Ds Max och tycker det är kul att kunna få en bra bild av sin design.

Vad gjorde du på fritiden?
– På fritiden umgicks jag med de andra studenterna. Var runt och upplevde Florens och aperitivo på jättemysiga barer på kvällarna.

Hur tycker du att Blueberrys service och rådgivning fungerade?
– Mycket bra. Det är inte första gången jag använder mig av Blueberry och jag har alltid varit supernöjd då jag får snabb och bra respons.

Hur fick du ekonomin att räcka till?
– Jag tog lån via CSN och första terminen jobbade jag även extra vid sidan om vilket tyvärr tog en stor del av min fritid och därför bestämde jag mig för att överleva på mitt sparkapital och CSN andra terminen. Det blev lite snålare, men fick ut mer i minnen och upplevelser i Florens.

Hur löste du ditt boende?
– Jag hyrde ett rum i en lägenhet med 3 andra studenter från olika länder. Hittade rummet på en internetsida som heter Easystanza.

Vad är ditt totalintryck av studierna?
– Jag är supernöjd med mina studier på LdM. Verkligen vad jag behövde för min utveckling inom design och fick många fina projekt att fylla ut min portfolio med.

Vad gör du nu?
– Just nu har jag ledigt då jag avslutade mina studier för 1 vecka sedan. Försöker hitta jobb i Florens för att återvända dit, men givetvis söker jag även på andra orter.

Vad skulle du vilja säga till studenter som funderar på att läsa på LdM?
– Jag skulle verkligen rekommendera LdM. Ta vara på tiden där och försök lära så mycket som möjligt av lärarna då de alla har fantastiska bakgrunder med erfarenheter som vissa tyvärr bara kan drömma om att få uppleva inom design.

Har du något övrigt att tillägga?
– Tveka inte, bara att köra. Mitt enda råd är att spara ihop lite pengar innan man åker så att man kan ha råd att skämma bort sig lite när man är där.

/Sandra Bergström

Läs mer om Lorenzo de’ Medici.

Sandra Bergström