”Att flytta hit har varit det bästa beslutet i mitt liv. Jag åkte hit helt själv och nu känns detta som mitt andra hem med så mycket nya kompisar som jag vet att jag kommer känna livet ut. Om ni funderar på att studera utomlands är det bara att köra, det är inget man ångrar!”

Hej! Jag heter Julia och efter studenten valde jag att läsa två terminer här i Australien! Jag studerar på Bond University som ligger i Gold Coast och har valt lite blandade kurser. Bond har massa olika roliga kurser så jag är säker på att det finns något för alla! Jag visste inte riktigt vad jag ville plugga efter studenten så att kunna testa på massa olika kurser här har verkligen varit så givande och lärorikt.

Hur skulle du beskriva skolan? Vilket var ditt första intryck när du kom till campus?

Som skola är Bond verkligen fantastiskt bra, det är en mindre skola vilket jag uppskattat som internationellstudent då det verkligen känns som en gemenskap på skolan. Jag upplever också att skolan är personlig, exempelvis är alla lärare väldigt engagerade och om man möter på varandra runt campus stannar man alltid och småpratar. Campuset här är otroligt fint med stora lokaler och en lake i mitten.

Har du någon favorit bland de kurser du läser?

En superrolig kurs på Bond heter “Environmental Field Analysis of Rainforest & Coastal Regions”. Då åker man ut till North Stradbrook Island under några dagar för en field trip. Kan varmt rekommendera att ta den kursen om ni ska till Bond då det var en av mina favorit upplevelser under mitt år här!!

Vad gillar du mest med Bond University?

Det jag gillar mest med Bond är hur det alltid finns något att göra. Som student har man tillgång till skolans gym, varje dag har de olika klasser såsom yoga, tabata, boxning eller pilates. Det finns två stora pooler där du kan träna eller bara ligga vid solstolarna och sola. Det finns massa olika sporter man kan gå med i, själv kör jag tennis två gånger i veckan men det finns även volleyboll, cheerleading osv. Det är även massa roliga fester som engageras av studentföreningarna på skolan. Det är svårt att ha tråkigt här med andra ord!

Vart bor du och hur gjorde du för att hitta boende?

Jag kom hit i September och under min första semester bodde jag off-campus. Under min andra semester valde jag att flytta till skolan. Då bor man i dorms och äter all mat på skolans resturang Lakeside (maten är väldigt god).

Vad tycker du om att bo på Gold Coast?

Gold Coast som stad är något eget. Långa stränder med skyskraper längst dem. Livsstilen här är väldigt relaxed och chill med massa surfare. Australien som land har också så mycket att erbjuda och platser att se!

Är du intresserad av att studera på Bond University? Kolla in Bond University här. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi gärna mer!

Isabelle Meijer

Marknadspraktikant