Blueberry har tagit tempen på en tidigare Bachelor Degree-student på Santa Barbara City College och San Diego State University. Madelene har även en blogg där hon skriver om sitt liv i Kalifornien, resmål och studietips: Somewhere In Between Sweden & California.

Hej Madelene! Hoppas allt är bra med dig! Vi lämnar över ordet till dig nu.

Houston, Texas 

Tack så mycket! Vi börjar direkt tycker jag. Jag åkte först till USA som Au Pair i Houston och redan under min tid där visste jag att jag ville studera i Kalifornien. Närheten till havet, solen och städerna där lockade starkt. Eftersom jag inte hade studerat på universitet i Sverige, var jag inställd på att köra hela universitetstiden i USA. Efter Houston, satsade jag på 9 månaders jobb i Smögen hemma i Sverige, innan jag tog mitt pick och pack och drog till Santa Barbara för att studera på Santa Barbara City College (SBCC).

human pyramid, fun with friends, santa barbara city college, san diego state university, studera utomlands i usa, kalifornien

Santa Barbara, Kalifornien

Wow, var min första tanke när jag kom dit! Världens sötaste lilla stad omringad runt stora berg med havet som framsida – det var helt fantastiskt. Vänner kom snabbt, och klasserna var intressanta. Kombinationen av studier och collegefester gjorde att man snabbt kom till rätta och hittade sin “tribe” med likasinnade vänner. Jag började med marknadsföringsklasser men bytte efter första terminen till kommunikation som passade mig bättre. Komiskt va? Eftersom jag idag jobbar med marknadsföring här i USA. Det första året var mest skoj, fest och roliga klasser. Men det sista året ändrades mycket eftersom det var dags att tänka på en “transfer” till ett annat universitet där jag kunde slutföra min fyraåriga Bachelor degree. Jag började jobba extra på campus i salladsbaren och skaffade en praktikplats för att skapa mer erfarenhet inom världen utanför studielivet. Mycket var inspirerat av min pojkvän som bodde i San Diego och som var ‘on top of his studies’. Efter två och ett halvt år var det dags att flytta livet och studierna till San Diego State University.

Fun with friends, Santa Barbara City College, Studera utomlands, USA, San Diego State University, Bachelor degree,

San Diego, Kalifornien

Vad hände med tiden? Helt plötsligt var det dags för nya äventyr, ny skola och ny stad. Jag älskade San Diego redan innan jag flyttade dit. Här fanns de bästa stränderna i USA och massor av möjligheter för jobb. Nu snackar vi stor stad! Från dag ett i San Diego började jag leta praktikplatser för att skapa så mycket jobberfarenheter som möjligt tills min examen (två år senare). I USA handlar allt om att vara aktiv även utanför skolan för att få en bra start i jobblivet efter examen. Heltidsstudier, extrajobb som nanny och praktik i områden inom non-profit, PR och Sociala Medier var det jag fokuserade på. På fritiden var det såklart fest, äventyr och tid med min sambo Chris. I maj 2018 tog jag äntligen examen! Efter 4 och ett halvt år i skolan, var man minst sagt taggad på att starta en karriär och slippa plugget. Även om min studietid i USA är det bästa som har hänt mig. Alla vänner, alla äventyr, alla häftiga event man fått varit med om! Det enda jag kan säga är WOW!

Studera utomlands på San Diego State University, Bachelor Degree, USA, graduation, Santa Barbara City College, family, celebration

Livet idag på andra sidan Atlanten!

Direkt efter examen åkte jag och min sambo Chris till Hawaii med våra bästa vänner. Yep, där friade han till mig! Efter examen i USA får du ansöka om ett OPT jobb visum, så just nu jobbar jag heltid som ‘Social Media Marketing Associates’ för ett kredit och studielån företag. Att studera utomlands är det bästa jag gjort. Det finns inget som kan jämföra alla äventyr man får vara med om, folket man träffar och att lära sig flytande engelska. Om jag någonsin flyttar hem till Sverige igen, så kommer jag hem med fantastiska erfarenheter från andra sidan Atlanten.

studera utomlands i USA på Santa Barbara City College, Bachelor Degree, San Diego State University, leva i USA, getting marriedGlöm inte att titta in på min hemsida Somewhere In Between Sweden & California!

Vilken resa, det låter som om du har haft en underbar tid i USA och att den kommer fortsätta!
Tack för att du delade med dig av dina erfarenheter till oss Madelene!

Är du också intresserad av att studera i USA? Kontakta Blueberry så hjälper vi dig att påbörja din resa.

Blueberry