Trots att regnet ibland öser ner har London verkligen ALLT!

De idylliska gatorna, den charmiga brittiska accenten, de vänliga människorna, shoppingen som är i världsklass, alla fantastiska restauranger och ja – verkligen allt!

London Utsikt Tower Bridge

”Here you go love”

sa de till mig på flygplatsen när jag beställde en kaffe, och det var nog där min kärlek till London började. Britterna är otroligt trevliga och deras accent gör allting lite bättre. Hela atmosfären i storstaden är fantastisk. Regnar gör det ofta, vilket staden är känd för, men alla paraplyer som syns bidrar till något mysigt och regn är ju faktiskt ganska härligt. I London finns enormt många fina och gamla byggnader och mysiga gamla gator, för staden är mycket äldre än till exempel New York, vilket skapar en trivsam och genuin miljö.

Shoppinggatorna i London är i en klass för sig, här finns alla affärer man kan tänka sig. Lyxvaruhuset Harrods är helt makalöst och lokalerna bidrar verkligen till den häftiga upplevelsen – NK, släng dig i väggen! Om du är student kan du drömma dig bort på Harrods – men den verkliga shoppingen kanske i stället sker på Primark som är ett mer prisvärt varuhus.

Mitt i staden ligger det prisvärda och klassiska universitetet London South Bank University, som haft sitt fäste här sedan 1800-talet! Lärarna är otroligt professionella och kursutbudet är stort. På universitetet läser många internationella studenter och de olika kulturerna skapar en trivsam atmosfär, där alla känner sig välkomna. På universitetet läggs stort fokus på att studenter ska förberedas inför framtida arbetsliv och faktum är att hela 81% har jobb inom sitt ämnesområde direkt efter avslutade studier!

Studera på London South Bank University på blueberry.nu

Restaurangerna du inte får missa

Till att börja med är hamburgerstället Shake Shack helt fantastiskt gott. Trots att restaurangen är ett snabbmatsställe och det finns hamburgare, milkshakes och korv – är det ändå fräscht! Lokalerna är nya, personalen är trevlig och hamburgarna görs från grunden, till skillnad från många andra snabbmatsställen.

Granger & CO är det populära matstället som finns i bland annat i Notting Hill. Här kan du beställa kanske världens godaste ricottapannkakor med banan – hur gott låter inte det!?

Eller så låter du italienaren i dig komma fram på Princi! Här kan du äta pizzor i världsklass, lite skillnad från den lokala pizzerian hemma i Sverige. Andra tips på restauranger i London är Lyle’s och Hakkasan!

Sevärdheter utan dess like

Sevärdheterna i London är kända världen över. Det stora klocktornet Big Ben som är nästan 100 meter högt har blivit ett av de många signalementen för staden. Tornet byggdes för över 160 år sedan och häpnar turister än i dag. Andra sevärdheter är Oxford Street, Buckingham Palace, Piccadilly Circus, Leicester Square och Madame Tussauds.

Är du kanske ett Harry Potter fan? Då borde du definitivt ta en tur till Warner Bros Studios och upptäcka filmvärldens magi eller ta en tur till King’s Cross Station och besöka Plattform 9 3/4. På Warner Bros Studios får du chansen att se Diagon Alley och Forbidden Forest på riktigt, du får även se kostymer och andra objekt som använts vid filmningen. Hur häftigt som helst!

studera utomlands i England, London, Regent's University, Big Ben, Westminster Abby,

Varför ska du studera utomlands?

Studier utomlands får du bara inte missa! Alla erfarenheter, minnen och lärdomar kommer att finnas med dig för resten av livet. Det kanske låter överdrivet ibland, men det är faktiskt sant. Att flytta utomlands bidrar till en enorm personlig utveckling och om du studerat på ett universitet utomlands kommer ditt CV att stå ut från mängden och säkerligen öka dina chanser ganska rejält när det kommer till jobb i framtiden. Du kommer aldrig att ångra att du har studerat utomlands under en termin eller mer, det är ett minne för livet!

Blueberry hjälper dig med rådgivning och ansökan helt kostnadsfritt! Ansök direkt till London South Bank University här.

Ia Dillner

Tidigare Praktikant