Demi och Kajsa lockades av livet i USA och bestämde sig för att börja studera i Kalifornien.

Vi är två tajta tjejkompisar på tjugofyra år som kommer ifrån Stockholm, vi heter Demi och Kajsa. Vi har varit i LA i snart två månader och är här för att stanna och plugga i två år. Vi pluggar på Santa Monica College där vi har valt att plugga fristående kurser då vi känner att programmen inte passar oss och det vi vill göra i framtiden.

Valet att studera utomlands

Att studera utomlands gav oss en chans att få bo i ett land som vi länge velat bo i. Vi har båda jobbat sen vi tog studenten och kände att vi ville testa något nytt medans man är ung. Eftersom vi har valt att inte plugga efter ett program utan valt kurser helt på vad vi är intresserade av att lära oss och vill plugga, tycker vi att det mesta känns intressant. Men favoritkursen denna termin är Business Marketing. Där får vi lära oss mycket om olika marknadsföringstekniker, köpbeteenden och analyser av stora framgångsrika företag.

Santa Monica College

Ett av Kaliforniens största Community College, så det första intrycket man får är att det är väldigt många elever överallt. Skolan och campus är alltid i full gång. En väldigt trevlig miljö att vara i, mycket grönska och trevligt bemötande av både lärare och elever. Känns lite som att man är med i en typisk amerikansk collegefilm.

Den största skillnaden vi har märkt av mellan svenskt gymnasium och college är att det är mycket mer eget ansvar. Du som elev måste själv bygga upp ditt eget schema, inhandla allt som kursen kräver och ha koll på dina inlämningar och deadlines via skolportalerna. Eftersom man lägger upp sitt eget schema här så la vi våra kurser så att vi har skola måndagar, onsdagar från 12:45-17:05 och torsdagar 19:00-22:00. Vi gör så att vi äter frukost och lunch hemma och så tar vi med ett mellanmål som vi äter mellan klasserna då vi också sitter och pluggar.

LA växer bara mer och mer i våra ögon.

Det fantastiska vädret gör att man alltid vaknar på rätt sida. I och med att denna stad är så extremt stor finns det väldigt mycket att se, upptäcka och göra. Människorna vi möter här är väldigt öppna och trevliga, väldigt olikt från Sverige. Du får en perfekt blandning av storstad, puls och nattliv samtidigt som du har nära till strandlivet och den otroliga naturen.

Vi bor i ett komplex som heter Aqua

Aqua ligger i Marina del Rey, ett lite lugnare område i Venice. Här bor vi med tre andra tjejer, två svenskar och en norsk i en trea. I vårt komplex möts du av en lobby med personal under dagtid och nattvakt under nattetid. Liknar till mestadels ett hotell. Det finns pool, jacuzzi samt ett gym som man får ta del av. Vi känner oss väldigt trygga och glada över att vi bor här. Vi hittade detta boende genom en vän till oss som bodde här. Men som skulle flytta tillbaka hem till Sverige igen. Det bästa boendetipset vi kan ge är att gå med i Svenskar i LA på Facebook. En väldigt aktiv grupp där det dagligen kommer upp annonser om lediga boenden.

På fritiden spenderar vi gärna tid nere vid stranden om vädret tillåter, vilket det oftast gör. Vi älskar att vara utomhus, vi solar gärna, tar långa promenader och nu i början upptäcker nya platser runt om i LA. Åh sen blir det en del fest hehe…

Tips om ställen att besöka Los Angeles!

Om ni är i LA så är våra tips att hyra en bil, kan vara svårt att ta sig runt annars. Besök Runyon Canyon och hajka upp till Hollywoodskylten. Besök Universal Studios och ta en roadtrip ut till Malibu. Njut av god mat och solnedgången och prova på att surfa nere vid Venice Beach. Ta del av nattlivet, klubbarna och festerna som finns i Los Angeles och Santa Monica. 

Vill ni plugga utomlands är vårat främsta tips att va ute i god tid, spara pengar och läs på.

Varför vände ni er till Blueberry när ni skulle studera utomlands?

Vi vände oss till Blueberry för att vi hade fått tips från vänner som tidigare har pluggat utomlands och tipsat om dem. Våra planer efter studierna är att åka tillbaka till Sverige och dra igång våran dröm, att starta eget bolag.

Vill du också studera i Santa Monica till hösten? Påbörja din ansökan till Santa Monica College redan idag! Blueberry hjälper dig hela vägen!

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator