Madeleine Westerström påbörjade sina studier på AIT under 2016 och har sedan dess kommit in helt och hållet i livet i Sydney och dessutom gjort så pass bra ifrån sig på skolan att hon blivit tilldelad deras Creative Minds Scholarship! Madeleine började med ett diplom på AIT och upptäckte snabbt att hon hittat rätt och gick då vidare till att läsa en Bachelor. Läs nedan om hennes tankar kring att studera Mobile Apps Development på AIT.

Hej Madeleine! Varför valde du att studera på AIT?
Jag valde att studera på AIT för att det är en väldigt tech fokuserad skola. Dessutom erbjuder dem att göra sin Bachelor på 2 år istället för 3 (accelerated eller fast track som man kanske säger) och det lockade mig.

Student på AIT

Vad läser du för kurser? Har du någon favorit?
Jag läser Bachelor of IT – Mobile Apps Development. Främst är utbildningen inriktad mot app-utveckling, men vi läser all typ av programmering och datavetenskap. Jag gillar all typ av kodning, både backend och frontend. Varje gång jag testar ett nytt programmeringsspråk blir det min nya favorit. Min utbildning är väldigt bred, när jag går ut i juli kommer ha en otrolig bred grundkunskap och ha testat på många olika programmeringsspråk.

Hur skulle du beskriva skolan?
Det jag gillar bäst med AIT är att undervisningen är väldigt praktisk och det finns en tanke i att förbereda oss för arbetslivet. Vi jobbar mycket med olika projekt, som liknar riktiga projekt i arbetslivet. Jag gillar även att vi har en väldigt nära kontakt med våra lärare, jag har två lärare som jag har kommit väldigt nära.

Hur är Sydney som stad att bo i?
Sydney är en fantastisk stad att bo i. Solen skiner nästan varje dag och det finns alltid saker att hitta på. Det är lätt att leva en väldigt aktiv livsstil, när jag inte sitter framför min dator är jag nästan alltid utomhus. Jag badar i havet nästan varje dag, sommar som vinter.

Student på AIT

Var bor du och hur gjorde du för att hitta boende?
Jag bor i Bondi och jag har min egna lägenhet. Jag lyckades få en “lease” som det heter, det går att jämföras med ett svenskt förstahandskontrakt.

Bor du själv eller med andra? Bor du med svenskar eller andra nationaliteter?
Jag bor tillsammans med en australiensisk tjejkompis.

Hur ser en vanlig skolvecka ut för dig?
Jag har endast 8 timmar lärarledda lektioner per vecka, resten av tiden sitter jag oftast i skolan och pluggar. Jag är van att vara sysselsatt mellan 8-17 och trivs bra med att plugga i skolan hela dagarna även när jag inte har lektion. På kvällarna pluggar jag oftast hemma sedan på helger tar jag nästan alltid ledigt.

Student på AITVad gör du på fritiden?
Jag och min pojkvän har en van som vi ofta åker iväg med och bor på olika platser runt om i landet. När jag är hemma i Bondi hänger jag med vänner och pojkvän, yogar, badar, dricker vin och lagar mat.

Vilka platser är ett absolut måste att besöka i närheten?
Jag skulle rekommendera att åka vart som helst längst kusten. Söderut älskar jag speciellt Bendalong. Norrut tar det aldrig slut, Central coast, Nelson bay, Crescent Head, South West Rocks, Seal Rocks, tillslut kommer man till Byron Bay som många känner till. Jag spenderar även väldigt mycket tid i The Southern Highlands vilket jag älskar. Hunter Valley är också fantastiskt.

Student på AIT

Vad är ditt bästa minne hittills från din vistelse?
Jag och min pojkvän var precis ute och reste och bodde en månad i vår van. Vi körde igenom hela landet, över öknen och ut på västkusten, totalt tror jag vi passerade fyra tidszoner (tillslut brydde vi oss inte om hur mycket klockan var, haha). När vi kom ut på västkusten åkte vi först till Perth och sedan tillbaka längst den södra västkusten (Margaret River, Albany, Esperance). Det är nog den häftigaste resan jag någonsin gjort, Western Australia är fantastiskt.

Student på AITVad var den största överraskningen under din vistelse?
Helt klart hur mycket jag älskar att programmera. Att åka hit och plugga programmering var en stor chansning, jag hade knappt testat på det tidigare. Jag började med att plugga en Diploma of Software Development men bestämde mig snabbt för att gå över till en Bachelor.

Var det något som inte var som du hade tänkt dig?
Jag var nog inte beredd på att det knappt skulle vara några andra tjejer på min utbildning. Det verkar bli fler och fler tjejer som börjar koda idag men jag har knappt haft en enda annan tjej i min klass sedan jag började på AIT.

Student på AIT

Hur kom det sig att du vände dig Blueberry när du skulle studera utomlands?
Jag tyckte det var härligt att få hjälp med lite av allt paper work :)

Har du några tips till andra som är sugna på att studera utomlands?
Att ta sig iväg, sedan löser sig allt.

Vad har du för planer efter dina studier?
Jag kommer att stanna i Australien ett tag till. Jag ser väldigt mycket fram emot att testa på att jobba på riktigt här och se vad tech industrin har att erbjuda. Jag kommer söka jobb som frontendutvecklare.

Student på AIT

Jennifer Lindholm

Previous Senior Area Manager