Det bästa med att studera utomlands är att man får se och uppleva en annan kultur och utveckla språkförmågan. 

Maria har varit studentambassadör för Blueberry under hösten under sina studier på Bachelor-programmet Popular Music Performance på ICMP. Nu har hennes första termin tagit slut och så även ambassadörsskapet, därför har vi intervjuat Maria för att få några insider-tips om musikstudier på ICMP och saker att se och göra i London!

Hur skulle du beskriva ICMP?

Jag skulle beskriva ICMP som en bra skola för dom som vill starta igång sin musikkarriär men inte vet vart man ska börja. Man får lära sig mycket från grunden av duktiga lärare som är mycket mån om alla elever och får alla att känna sig välkomna och speciella.

Vad har du läst för kurser den här terminen och vilken kurs är din favorit?

Jag har läst: Music Business, Live performance skills, Vocal arrangement, Stylistic technique, Music theory and technology, Stage craft och Sing by sight.
Jag tycker Live performance skills har varit den roligaste kursen eftersom att vi varje vecka fått stå på scen inför våra lärare i ämnet och fått sjunga med bandet.

 

Var bor du och hur gjorde du för att hitta boende?

Jag bor i ett område som ligger nära skolan som heter Cricklewood. Endast 15-20 min med buss till skolan så det är otroligt nära. Jag hittade boendet genom Facebook gruppen för ICMP studenter där folk lägger ut om boenden osv.

 

Vad tycker du om London som studiestad?

London är en fantastisk studiestad med massor av roliga och spännande saker att uppleva under tiden man är där! Jag älskar verkligen England och London.

 

Finns det några platser eller särskilda sevärdheter som man absolut inte får missa under ett besök i London?

Om man är intresserad av kungligheter osv så tycker jag inte man får missa Buckingham Palace. Det är ju ett måste att se. Och då skulle jag även rekommendera att gå dit under ”change of guard” då dom byter vakt. Otroligt underhållande. Tycker även man ska besöka Notting Hill och gå omkring lite i centrum kring Piccadilly circus osv. Ja ni hör ju, det finns otroligt mycket att se och göra.

 

Har du några tips till andra potentiella ICMP-studenter?

Va öppen och ge det tid. I början kan det kännas läskigt då man studerar med andra musiker som är duktiga och man kan lätt börja jämföra sig själv med andra och känna sig rädd. Men kom ihåg att vi alla är olika och alla har sitt egna ”sound” och olika styrkor. Alla kör sitt eget race. Så var bara öppen, snäll och stötta andra så kommer det gå super!

 

Vilket är ditt bästa minne hittills från din studietid?

Mitt bästa minne är nog faktiskt från Freshers week då jag gick upp på scen och sjöng en låt för alla när jag inte kände mer än 2 personer i hela London. Otroligt spännande och läskigt på samma gång, men ett bra minne jag bär med mig.

 

 

Är du också intresserad av att studera i London på Institute of Contemporary Music Performance? Läs mer om ICMP här, eller kontakta oss för att boka in en kostnadsfri studierådgivning.

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig