Min första tid i Santa Barbara

Min första tid i Santa Barbara har varit fantastisk! Att börja på en ny skola, i ett annat land med endast nya människor runt om sig är utmanande men också spännande. Ingen dag är den andra lik och att åka till en annan del av världen är det bästa jag någonsin har gjort. Jag ångrar absolut inte att jag gjort det här och jag önskar att fler skulle få ta del av en sådan här upplevelse. Människorna jag träffat kommer vara mina vänner för livet!

Jag hittade rumskompisar genom att ta kontakt med Blueberry i första hand. Jag frågade Blueberry om de visste om någon annan som skulle åka till samma ställe som jag under samma period. Jag fick några tips och idag bor jag faktiskt med den tjejen jag blev tipsad om av Blueberry att kontakta. Jag fick också ytterligare tips om att man kan använda reseguidens forum för att söka rumskompisar. Där hittade jag ytterligare en tjej som jag bor med idag samt reste hit med.

Mitt tips när det kommer till boende för blivande studenter är att börja leta boende redan på hemmaplan. Det bästa är om man försöker ta kontakt med hyresvärdar/föreningar tidigt. Priserna kan variera väldigt mycket här i USA beroende på vad för slags boende man vill ha och hur man vill bo. Ett tips är att försöka bo i närheten av skolan då detta underlättar studierna enormt. Jag tog personligen kontakt med hyresvärden innan jag åkte hit. Detta gjorde det mycket lättare för mig samt var en trygghet då jag visste vad som väntade när jag kom fram!

Studera på SBCCSanta Barbara är en otroligt fin liten stad som ligger vid kusten. Det finns massvis med mysiga restauranger, fina stränder och bra shopping. Det finns ett livligt studentliv här och man har alltid någonting att göra när skolan inte tar upp ens lediga tid. SBCC är förövrigt en bra skola med många olika alternativ när det kommer till utbildning. När man ska börja på SBCC så är mitt tips att välja kurser innan man åker hit, gärna så fort som möjligt då detta ökar chansen till att få de klasserna man verkligen vill ha. SBCC ligger inte långt ifrån stranden, skolan är stor och modern!

Läs mer om Santa Barbara City College här!

Emma Spetz Wedberg