Min tid som Marketing-student på UC Irvine i OC

Beatrice Willén ville studera marknadsföring i USA på ett riktigt bra universitet. Hon tog hjälp av Blueberry och fick ett stipendium till högt rankade University of California Irvine i Orange County (OC) i Los Angeles. Nu är hon snart färdig med sitt Accelerated Certificate Program inom Marketing. Certifikatet är speciellt framtagen för att leda till jobb i USA. Här berättare Beatrice om sin tid som UC Irvine-student.

Blueberry-student på UC Irvine i Los Angeles på Blueberry.nu
Blueberry-student på UC Irvine i Los Angeles på Blueberry.nu
Blueberry-student på UC Irvine i Los Angeles på Blueberry.nu

Varför valde du att studera på University of California Irvine?

Jag ville studera i Kalifornien och i Los Angeles-området. UC Irvine erbjöd kurser som intresserade mig och längden på kurserna passade mig. Vad som även var en stor del i mitt val var möjligheten att ansöka om OPT-visum efter att ha studerat nio månader på UCI. OPT innebär att man har möjlighet att söka jobb och jobba i USA under ett år och få betalt.

Vad läser du för program och vad tycker du om det?

Jag läser Marketing och är snart klar med programmet. Det är en intensiv och väldigt rolig kurs som pågår under tre månader. Inom programmet är det ett antal kurser. Jag har sedan tidigare kunskap om marknadsföring, men programmet passar även personer som inte studerat ämnet förut.

Blueberry-student på UC Irvine i Los Angeles på Blueberry.nu

Hur skulle du beskriva UC Irvine?

Universitetet är väldigt bra om området stort. Området är uppbyggt som en cirkel med en park i mitten. Byggnaden som jag och övriga internationella studenter är i är precis nybyggd så det är väldigt modernt och fräscht.

UC Irvine ligger ju i den del av Los Angeles-området som kallas Orange County (OC). Hur är det att bo där?

Jag trivs verkligen med att bo här! Klimatet, människorna, atmosfären! Jag bor nära universitetet i Irvine, men om jag vill gå till en bar eller restaurang brukar jag åka till Newport Beach eller Huntington Beach.

Hur bor du?

Jag bor i en studentlägenhet i Irvine precis vid universitetet. Det tar cirka tio minuter att gå. Det var universitetet som placerade mig här, men man kan även välja att söka eget. Det är väldigt dyrt att bo i Irvine och studentlägenheterna är inget undantag. Jag uppmanar till att försöka hitta något eget innan man kommer hit. Jag valde att börja så för att vara säker på att jag hade någonstans att bo när jag kom fram. Jag kommer dock att flytta inom en vecka då jag och tre andra studenter valde att flytta ihop. Vår lägenhet är lite längre bort från universitetet.

Är det stor skillnad på att studera på universitet i USA jämfört med Sverige?

När jag studerade i Sverige läste jag två kurser samtidigt under 2 månaders perioder. Vad som var ”vanligt” då var att det var en tenta i slutet på kursen och individuella arbeten eller grupparbeten under tidens gång. Här är en kurs inom programmet cirka fem till tio dagar och brukar inkludera final exam (ibland mid-term beroende på kursens längd), minst ett grupparbete, och ibland individuellt arbete. Så det är mycket att göra under en kort tid.

Hur såg en vanlig skoldag ut för dig?

Alla mina föreläsningar är på eftermiddagen 13–16. Jag brukar plugga både innan och efter skolan, då det nästan alltid finns något att göra.

Blueberry-student på UC Irvine i Los Angeles på Blueberry.nu

Vad gör du på fritiden?

Universitet anordnar olika aktiviteter, så jag har till exempel varit på Universal Studios, Disneyland och basketmatcher till exempel med Lakers. Nära skolan finns ett stort och fräscht gym som jag brukar gå till några gånger i veckan. Det är inte alls långt till stranden från universitetet så dit brukar jag också åka ofta.

Blueberry-student på UC Irvine i Los Angeles på Blueberry.nu

Blueberry-student på UC Irvine i Los Angeles på Blueberry.nu

Vilka platser är ett absolut måste att besöka i närheten?

Det finns många ställen i Kalifornien som är ett måste att besöka! Självklart måste man se sig runt i Los Angeles och åka till San Francisco och San Diego. Men det finns andra guldklimpar häromkring också.

Hur kom det sig att du vände dig Blueberry när du skulle studera utomlands?

Jag har känt till Blueberry i många år och hållit mig uppdaterad om olika möjligheter för studier utomlands. Eftersom många känner till Blueberry och det har varit etablerat i flera år, kände jag tillit till företaget och jag blev jättenöjd!

/Beatrice Willén

Vill du veta mer? Läs mer om University of California Irvine här.

Beatrice Willén