Adam studerar för ett diplom i affärsinnovation på University of the Sunshine Coast.

Vi frågade honom några frågor om hur han ser på att studera utomlands och vad det var som fick honom att till slut välja just University of the Sunshine Coast som ligger norr om Brisbane på Australiens östra kust.

Tält på stranden på natten

Varför valde du att läsa Diploma in Business Innovation vid UniSC?

Jag valde att läsa Diploma in Business Innovation då jag alltid har haft ett stort intresse för entreprenörskap, och jag driver även för närvarande två företag vid sidan av. Programmet kändes därför som rätt val för mig. Jag ser mig också definitivt använda de färdigheter jag har lärt mig i mina klasser i framtiden!

Jag ville också studera på UniSC på grund av platsen. Jag ville ha något som verkligen stack ut och sa ”Australien” till mig. Dessutom ville jag ha ett bra klimat året runt, och UniSC verkade vara ett bra universitet att studera vid.

En gruppbild av studenter

Hur var din erfarenhet av att ansöka till UniSC via Blueberry?

Det var väldigt trevligt att ha Blueberry som en hjälpande hand att ställa frågor på vägen när det gäller att ansöka till University of the Sunshine Coast.

grupp med studenter fest inomhus

Vad gillar du mest med att studera på University of the Sunshine Coast?

Det jag gillar mest med att studera på UniSC är tillgång till biblioteket, eftersom det alltid är öppet och det finns alltid plats för dina specifika behov av studier. Oavsett om det är med vänner, ensam eller en liten mix – du hittar utrymmet där du kan studera som du vill, samtidigt som du inte känner att du stör andra.

Dessutom är brasseriet på UniSC väldigt trevligt eftersom det erbjuder prisvärda och stora måltider för cirka $6, perfekt för en studentbudget. Om du behöver en lunchrast när du är på biblioteket, är brasseriet verkligen nära.

Det kan vara lite svårt att förklara, men den allmänna layouten på campus är väldigt inkluderande. Det är inte ovanligt stort som andra campus kan vara, det är lätt att hitta din klass och du är alltid nära din nästa klass.

Med det sagt är UniSC fortfarande mer än tillräckligt i storlek för att det inte ska kännas som ett litet universitet. Faciliteter hålls alltid rena, och universitetet i sig ger en väldigt modern känsla, vilket jag älskar, och ingenting känns föråldrat.

Vad har varit din bästa erfarenhet från att studera vid UniSC hittills?

Min bästa upplevelse hittills skulle förmodligen vara alla vänner jag har träffat genom mina lektioner, studerat på biblioteket med mina vänner och sett en basketmatch på UniSC Arena. Spelet var väldigt energiskt, och även om jag inte tittar speciellt mycket på basket så var det så roligt att vara där med mina universitetsvänner och uppleva energin på arenan!

Vissa klasser var också riktigt roliga, och lärarna gjorde det till en fantastisk upplevelse, även när det ibland kunde bli lite stressigt.

Adam i Australien

Vad skulle du säga till studenter som funderar på att studera vid UniSC?

Jag skulle definitivt rekommendera att studera utomlands. Jag skulle också rekommendera att bo i studentbostäder nära campus för den extra touchen av universitetsupplevelsen.

Även du kan söka till University of the Sunshine Coast. Det är ett väldigt positivt namn , eller hur? Kontakta Blueberry för att få gratis hjälp med att söka rätt utbildning för dig.

Vi hjälper dig både med studierådgivning till rätt utbildning, en ansökan till CSN och ansökan till rätt universitet på rätt plats i världen. Helt gratis! Börja med att boka en rådgivning här!

 

Joakim Kempff

Marknadspraktikant