Ella berättar om sitt ambassadörsjobb hösten 2023

Hej Ella! Nu har du ju varit ambassadör för oss under en hel termin och vi vill gärna höra lite vad du tyckte om det. Hur gick det till när du sökte ambassadörsjobbet?

Jag var inne på Blueberrys hemsida och tittade på stipendiet som man kunde söka. Då såg jag att man även kunde ansöka om ett ambassadörskap. Eftersom jag ändå hade tänkt skapa videos på TikTok om min tid i Riga, tänkte jag att det skulle passa mig väldigt bra.

Vad har du fått göra under din tid som ambassadör?

Förutom att skapa videos på TikTok med blandat innehåll och lägga ut bilder på Instagram har jag fått hjälpa ett stort antal framtida läkarstudenter som funderar på att plugga i Riga. Mina dm:s har alltid varit öppen under min tid som ambassadör och många har därmed skrivit till mig om hjälp med allt från hur man skriver ett personligt brev till hur man hittar boende.

Vad tycker du att man ska man tänka på för att bli en framgångsrik ambassadör? Passar det alla?

Att vara ambassadör passar absolut inte alla. Jag tycker att det är viktigt att ha varierande innehåll. Instagram är en bra plattform för att kontakta ambassadörer, men det är ofta genom TikTok som folk får en uppfattning om hur det faktiskt är att studera utomlands.

Vad har du för planer för framtiden?

Kämpa med plugget i Riga, är klar med min första termin så nu återstår 5,5 år.

Vilket är ditt bästa råd till de som funderar på att studera utomlands?

Att våga är nyckeln. Det är otroligt spännande att studera utomlands, och jag tycker att det är en erfarenhet alla borde ha i sitt liv. Utöver att det är fantastiskt roligt, får du möjlighet att träffa människor från olika länder och knyta kontakter med personer som du annars aldrig hade mött. Varför ska man begränsa sig till Sverige när det finns en hel värld där ute att utforska?

Stort tack för din fantastiska insats under de senaste månaderna och nu önskar vi dig stort lycka till med dina fortsatta studier!

Vill du veta mer om Ellas upplevelser? Läs mer om hennes studier på RSU i vår intervju med Ella här, eller följ henne på Instagram @ellaeeeriksson och TikTok @ellaaa.eriksson


Ska du studera utomlands och vill bli ambassadör? Kika in här för information om kommande ambassadörsjobb.

 

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig