Det bästa med att studera utomlands är att man lär sig så mycket om sig själv, man träffar likasinnade personer och får minnen för livet.

Nathalie Bjurström har nyligen avslutat sin första termin på Berkeley College där hon läser Fashion Merchandising, här får vi några insider-tips om skolan och saker att se att göra i NYC!

Hur skulle du beskriva Berkeley College?

Jag skulle beskriva Berkeley som en liten skola med engagerade lärare som bryr sig om eleverna. Mitt intryck av Berkeley är att dem verkligen vill att det skall gå bra för eleverna och ständigt försöker att anpassa sitt inlärningsupplägg efter eleverna så att dem skall lära sig mycket och få så bra betyg som som möjligt.

Vad har du läst för kurser den här terminen och vilken kurs är din favorit?

Under denna terminen har jag läst Ethics, Accounting, Fashion textiles, Career Development & en Honors-kurs då jag fick stipendium. Min favorit var absolut Fashion Textiles då det är den som intresserar mig mest och har mest med min utbildning att göra. Jag gillade även läraren jag hade i kursen som var väldigt engagerad och skapade relativt roliga uppgifter. Jag gillade även att den var praktisk, vi fick känna på olika tyger och material medans vi pratade om dem då vi hade ett så kallat Swatch Kit med olika samples på tyger i. Vi fick även ta en titt i våra egna garderober och lära oss mycket utifrån den. Det var väldigt intressant och jag tror att jag kommer att ha användning av det i framtiden. Vi fick även åka på studiebesök under en av klasserna.

Var bor du och hur gjorde du för att hitta boende?

Jag bor i en lägenhet tillsammans med tre amerikanska tjejer på Wall St i FIDI. Jag hade lite svårt att hitta boende till en början då jag var väldigt sent ute med att börja leta. Till slut hittade jag ett rum via en hemsida som heter Roomi, där man både kan hitta lediga lägenheter, rum och roommates.

Vad tycker du om New York som studiestad?

New York är en så cool stad att plugga i, det finns alltid något att göra och nya personer att lära känna. Något som var så roligt var att det är så många i samma situation som en själv när man först kommer dit, det är så många som flyttar dit för att plugga och inte känner någon som också vill lära känna nya människor och hitta på roliga grejer. Jag tycker att det känns extra roligt att plugga mode i en stor “fashion stad”. Något jag känner stor skillnad på nu när jag både pluggat Fashion i LA och på distans från Sverige, man blir så mycket mer inspirerad att plugga i New York än någon annanstans.

Finns det några platser eller särskilda sevärdheter som man absolut inte får missa under ett besök i New York enligt dig?

Det finns så många, har man aldrig vart i New York innan så borde man ju definitivt besöka alla “turist attraktioner” och populära ställen så som att strosa runt i Soho, besöka Time Square på kvällen, se frihetsgudinnan, gå över Brooklyn bridge, etc. Efter man har sett allt det och vart i New York ett tag blir det roligare att göra mindre turistiga aktiviteter men det är absolut ett måste om man inte varit här innan. Men några av mina bästa stunder har definitivt varit när jag har besökt olika rooftop barer eller utsiktsattraktioner. Det blir verkligen så mäktigt när man tittar ut över alla skyskrapor och allt liv. Det är först då man faktiskt inser att man är i New York.

Nathalie Rockerfeller

Har du några tips till andra potentiella Berkeley-studenter?

Njut av tiden och var så öppen som du kan till nya äventyr och människor.

Vilket är ditt bästa minne hittills från din studietid?

Det är väldigt svårt att välja just ett bästa minne då jag gjort så otroligt mycket under min studietid i New York. Men alla mina bästa minnen innefattar alla härliga människor jag träffat sedan jag kommit hit.

Härligt att höra! Stort tack för din tid och för din grymma insats som vår ambassadör under hösten, lycka till med dina fortsatta studier!

Vill du också studera i New York? Läs mer om Berkeley College här. Eller boka in gratis studierådgivning för att höra mer om skolan. Om du vill läsa mer om Nathalies upplevelser kan du se alla hennes blogginlägg här.

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig