Midterms och minisemester 

Här kommer en uppdatering från Hawai’i och Hawai’i pacific university. Nu har ännu en månad passerat och vi har precis haft midterms (prov/tentor) i alla kurser. Halva terminen är med andra ord redan över – jäklar vad tiden går fort. Midterms var verkligen inte så svårt som väntat, alla kurserna hade antingen sant/falsk- eller multiple choice frågor (och var enligt mig betydligt lättare än studierna hemma i Sverige). 

Efter alla midterms var över kände jag och mina roomies att vi ville ta en liten minisemester till grannön Kauai. Vi åkte tidigt på torsdag morgon och kom hem måndag kväll för att få så mycket tid där som möjligt. På Kauai, som är endast 30 minuter med flyg från Honolulu, hyrde vi en lägenhet och en minivan tillsammans med en amerikansk vän som bestämde sig för att hänga på i sista sekund. Vi hann med en hel del på nästan fem dagar och Kauai var verkligen vad du förväntar dig att Hawai’i ska vara – vacker natur, otroliga vyer, vattenfall och stränder. 

Vi började med en hike till ett vattenfall som heter Wailua falls där vi kunde bada och hänga i solen:

  

  

Vi gjorde flera hiker under helgen men min favorit var helt klart Kalepa ridge trail. Hiken slutade med att vi kom fram till en klippavsats där vi var över både moln och en regnbåge som ni kan se på bilden nedan.Vi avslutade resan på måndag morgon där vi åkte på en båttur där vi såg över hundra delfiner, snorklade och kollade på the Napali coast där bland annat scener från Jurassic park, King kong och James bond har spelats in.


Vi har även hunnit med en hel del under Oktober i Oahu. Utöver att hänga på stranden och surfa har vi bland annat campat på olika stränder, paddlat kajak, brunchat, festat en del och gått på olika hiker. Att sitta runt en lägereld på en strand i solnedgången och vakna upp på samma strand till soluppgången är en obeskrivlig känsla. I och med att vi alla i huset är lediga på fredagar och jag endast har en lektion på torsdag morgon har vi nästan alltid mer helg än skola.

Här är en bild från en fantastisk strand där vi campade två helger sedan.

En fredagsmorgon innan dess paddlade vi kajak ut till en sandbank där vi med en stor grupp andra studenter hängde och hade dagsfest – riktigt kul sätt att umgås och hänga på. Vi kunde hyra kajakerna över dagen och kunde ta bussen dit på morgonen och hem på eftermiddagen.

 

 Oktober är snart över men i helgen är det viktigaste med den här månaden, – Halloween! Vi har bland annat en ”booze cruise” bokad, vilket innebär att vi har bokat en båt med DJ och bar med ett gäng vänner. Inför dess ska jag leta upp en bra utklädnad och göra klart lite uppgifter för mina kurser.

Nu är klockan 11:50 på förmiddagen och jag ska äta lite lunch innan jag tar bussen till stranden. Håll utkik på min Instagram för att se vad jag har för mig under halloween i Hawai’i!

Allt gott,

Emma

Emma Ahlstedt

Blueberryambassadör