Edith Cowan University är beläget i staden Perth som ligger i västra Australien. Perth är den soligaste storstaden i Australien och är ett aktivt mångkulturellt nav som regelbundet rankas högt i internationella undersökningar kring levnadsstandard och livskvalitet. I Perth kan du njuta av de fantastiska sockervita stränderna som sträcker sig längs en enorm kustlinje där vattnet är kristallklart. Den här är staden för livsnjutare!

Edith Cowan University

ECU har tre campus. Campus Joondalup och Mount Lawley ligger i storstadsområdet Perth medan Banbury campus ligger på en regional plats inte långt ifrån. Alla campus har boendefaciliteter för studenter, och arkitekturen på ECU:s campus är på en annan nivå. Med sportanläggningar, kaféer, barer, restauranger, span och teatrar belägna runt om campus, kan ECU:s campus ses som små miniatyrstäder i sig. Här finns allt du kan tänka dig att behöva.

Till dig som älskar Harry Potter, det här är för dig! Som student på Edith Cowan University kan du gå med i ECU Quidditch Club. Här kommer du att träffa andra studenter med samma brinnande intresse för Harry Potter!

På Edith Cowan Universitys hittar du ”sleeping pods”, eller sovkapslar som det heter på svenska, installerade runt om på campus. Faktum är att ECU är det första universitetet i Australien som fått dessa sovkapslar installerade. Forskning säger att en kort tupplur på 10-20 minuter kan ha en positiv effekt på återhämtningen, man blir piggare och får mer energi. På ECU uppmuntras eleverna alltså till powernaps under rasterna för att kunna prestera på topp. ZzZzzweet!

Svart Labrador

Edith Cowan University har sin alldeles egna terapihund, labradoren Watson. Hur härligt? Han finns där för dig i alla väder och vi kan lova dig att han gör alla, och då menar jag ALLA, lite gladare. Honom kan du gosa med på Joondalup Campus.

Sköldpadda simmar i havet vid australiens västkust

En bit upp längs kusten från Perth hittar du Ningaloo Reef som enligt många dykare är ett av världens främsta rev! Det är ett av få ställen i världen där du kan dyka med valhajar och mantarockor. Du kan även åka på valsafari och se knölvalar. Det finns även mycket att se på land i närheten. Bland annat kan du besöka en stad där de dinosaurieliknande Emuerna härskar.

På Edith Cowan University kan du bland annat studera ekonomi, juridik, ingenjörsutbildningar och design. Dessutom har ECU en av landets främsta institutioner i Australien för skådespeleri-, musik- och dansstudier: WAAPA (Western Australian Academy of Performing Arts). ECU är även ett mycket prisvärt universitet, hela terminsavgiften täcks av CSN!

Sugen på att studera på ECU i Perth? Läs mer om Edith Cowan University här eller kontakta oss så berättar vi mer!

 

Carmen Wiech

Marknadspraktikant